Eva Mendes vas savjetuje
0

FOTO / "Jedite crni hljeb, smeđu rižu, smeđu tjesteninu..."

Sarajevo-x.com
Ona se ubraja među najatraktivnije glumice u Hollywoodu u ovom trenutku. Ali, Eva Mendes je otkrila da uprkos tome što se hrani zdravo, ipak se ne ustručava ni od ugljikohidrata u svojoj izhrani.

Glumica (37) se fotografisala nedavno za časopis Zest, a u razgovoru sa njihovim novinarima je rekla kako su hljeb i tjestenina među njenim omiljenim jelima.

Mendes kaže kako za svoju savršenu figuru možr zahvaliti tome što, između ostalog, pije i puno vode, ne jede meso, ali jede puno ribe i smeđe riže.

"Previše jedem i volim hljeb. Ljudi su uvijek iznenađeni kad vide koliko jedem hljeb u restoranima. Kada ste u nedoumici da li da nešto jedete ili ne, jedite, ali uvijek jedite te namirnice u tamnoj varijanti, kao što su crni hljeb, smeđa tjestenina, smeđa riža...Tako ja sebi pojednostavim stvari", kaže Eva.

Ona kaže da često posjećuju i teretanu, kao i časove joge.

"Idem u teretanu tri do četiri puta sedmično, ne ponavljam previše jedne te iste vježbe, fokusiram se na one koje ciljaju moje cijelo tijelo, kao i neke ozbiljne kardio vježbe. Naravno, tu je i trčanje. Kardio vježbe radim 35 minuta. Također, vježbam jogu dva puta sedmično", rekla je Mendes.

Ispričala je i to kako njena instruktorica joge neke vježbe prilagođava njenim potrebama. Zahvaljujući svemu ovome Eva ima mišićavo tijelo, ali ipak ženstveno i na to je jako ponosna.

Govoreći o dijelovima svoga tijela koji joj se najviše sviđaju, Eva je rekla kako da jako voli svoje ruke, koje su "kao kod majmuna", te da zahvaljuje ocu zbog toga, "iako njene nisu toliko čupave".

Uprkos zdravom načinu prehrane i vježbanju, Eva je izjavila da nije sigurna da li bi se je mogli smatrati uzorom.

"Pojam uzor me pomalo plaši jer sam i ja još uvijek na putu ka tome da sve bude kako treba. Ali, ako ja mogu potaknuti žene da se raduju i slave ono što imaju, a da se ne rastužuju zbog nedostataka, onda je to super. Onda mogu prihvatiti da sam uzor", rekla je Mendes.

Za snimanje za magazin Zest Eva je obukla Reebokovu odjeću, a kaže da joj je to inače najdraža sportska odjeća u kojoj vježba.