Moda i ljepota
0

J. Lo predstavila kolekciju "JustSweet“

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Pjevačica i glumica Jennifer Lopez predstavila je svoju novu modnu kolekciju "JustSweet“ u utorak na njujorškom Fashion Weeku. Odjevni predmeti podsjećaju na kostime iz bajke jer prevladavaju nježni tonovi ljubičaste, roze i zelene boje, a šareni leptiri služe kao ukrasi.

"Ova kolekcija je rezultat fantastično-klasične inspiracije, ali sam svemu dodala i funky akcent“, kazala je Jennifer za AP.

Modeli su hodali po srebrnoj pisti u šarenim kreacijama. Jennifer je za proljeće/ljeto 2008. godine predstavila mnoštvo suknji i kratkih jakni. Lopez (37)je ovom kolekcijom napravila modu pristupačnu za žene sa prosječnim budžetima jer se cijene svih odjevnih predmeta kreću između 49 i 99 dolara.

"Mlade djevojke koje budu nosile neki odjevni predmet iz ove kolekcije osjećat će se sofisticirano, a starije dame će se u ovim kreacijama zasigurno osjećati znatno mlađe“, objasnila je Jennifer.

Pjevačica, glumica i dizajnerica naglasila je da se ne brine mnogo o tome da li će je javnost shvatiti kao ozbiljnu dizajnericu. "Ja zaista ne tražim da me deklarišu kao ozbiljnu dizajnericu, samo želim praviti odjeću koju može nositi svaka žena i u kojoj će se osjećati ugodno i posebno“, naglasila je Lopez.