Bh. ljepotica
165

Hilda Halilović manekenka koja je stala rame uz rame s Kendall Jenner: Uspjeh me nije promijenio

S.H.P.
Dvadesetjednogodišnja bh.manekenka Hilda Halilović jedna je od naših najperspektivnijih manekenki. U svojoj kratkoj karijeri već je nastupila na londonskom Fashion Weeku, te sarađivala s magazinima Stylisr i Spinning Shades.

Osim toga lijepa Hilda je krajem prošle godine pozirala za prezentaciju brenda Adidas i našla se rame uz rame s jednim od najpopularnijih svjetskih modela Kendall Jenner. S Hildom smo ragovarali o njenom putu putu u svijetu modelinga.

"Za angažmane u Londonu odgovorna je moja agencija iz Londona 'M and P', sa kojom me je spojila moja maticna agencija Relatum Models iz Zagreba. London je oduvijek bio moja omiljena destinacija za putovanje. Tako da mi činjenica da sam bazirana tamo i da tu najviše radim uopšte teško ne pada. Obožavam biti tamo, i svaki odlazak je poseban, jer nosi neka nova iskustva, angažmane, i upoznavanje novih ljudi", kazala je Halilović.

Njen put u modelingu počeo je u Sarajevu kada je upoznala agenticu Džejlu Glavović koja ju je upoznala s njenim sadašnjim agentom Markom Lovrićem. Upravo agencije Swan Model Management i Relatum Models uspješno se bave njenim plasmanom i karijerom u svijetu.

"Interes za modu i manekenstvo nisam toliko pokazivala dok sam bila mlađa. Bila sam više 'tomboy tip'. Sve se desilo nekako spontano. Oduvijek sam bila visoka i mršava, i svi su mi govorili da bi se trebala pokušati baviti modelingom, pa sam se odlučila za to i evo isplatilo se", kazala je.

Prvu reviju Hilda je imala u Sarajevu, kaže kako je tada bila jako uzbuđena i uplašena, no danas njen hod i performans doveden je do savršenstva jer sada ima mnogo više samopouzdanja nego prije, a i bolje se osjeća kada hoda po pisti.

"Mislim da me uspjeh nije promjenio, što najbolje znaju moja porodica i prijatelji koji su uvijek uz mene. Od početka pa do dan danas. Jedino što se možda jeste promjenilo je to da sam postala pažljivija u selekciji ljudi kojima ću biti okružena i nazivati ih prijateljima. Smatram da uvijek treba biti na oprezu i ne vjerovati slijepo svima", rekla je.

Hilda je radila za mnoge modne brendove u modnim prijestolnicama poput Milana, Pariza i Londona.

"Jedni od meni najdražih brendova za koje sam radila su Christopher Kane, Sharon Wauchob, Adidas, Stradivarius, Uma Wang, Alexa Chung, Jasper Conran, Roksanda, naš brend koji je na svjetskom nivou Belma Tvico, a oni za koje bih željela raditi su svakako i jedan od najvećih modnih brendova Chanel, zatim Dior i Giambattista Valli čije kreacije obožavam", rekla je.

Njen posao iziskuje svakodnevnu njegu, a Hilda nam je otkrila da je ipak najbitniji faktor u poslu modela čista koža i zdrav organizam.

"Kožu treba njegovati, svako na svoj način i onako kako odgovara tipu njihove kože, i naravno zdravo se hraniti, unositi vitamine preko hrane u svoje tijelo. Jer sve dolazi iznutra. Nastojim se zdravo hraniti. Imam jednu kremu koju koristim i za koju znam da odgovara mom licu i nemam potrebu za korištenjem stvari koje su u trendu. Tako isto i za odijevanje, nosim ono što se prvenstveno meni sviđa nebitno da li je to sada u trendu ili ne", rekla je.

Na kraju našeg razgovora Hilda je kazala da joj je u ovom poslu bitno da bira normalne i primjerene poslovne angažmane, a za bh. modnu scenu rekla je kako napreduje iz godine u godinu. Njena sljedeća destinacija je kako kaže Fashion Week jer je septembar je mjesec kada se održavaju revije u četiri velike modne prijestolnice.