Moda i ljepota
4

Edina Kurić snimila editorijal modnih fotografija za novu kolekciju

Sarajevo-x.com
Foto: Vlado Soldo
Foto: Vlado Soldo
Modna kreatorica Edina Kurić snimila je editorijal fotografija za novu kolekciju odjeće koju će predstaviti na predstojećoj sedmici mode “Oriflame BH Fashion Week” koja starta sa programom 5. novembra, a koju organizuje Udruženje manekena i modnih kreatora BiH.

Riječ je o kolekciji koju čine 20-tak kreacija od krzna koje su namijenjene ženskoj populaciji, a koje upotpunjuju večernje unikatne toalete. Za snimanje je angažovan modni fotograf Vlado Soldo, šminker je bio Rafid Subašić, realizator “PC Plus”, a snimanje se desilo u salonu “Urban” na Otoci.

[SLIKA]1[/SLIKA]Producentica je bila Elma Nišić koja je osmislila poseban perfomans za snimanje. Modeli koji su pozirali fotografu su Irina Kulenović, Dalila Selimović i maneken Salem Jusić koji će se uskoro pojaviti na modnim pistama u Milanu. Snimanje je trajalo četiri sata, a iako je radno vrijeme salona "Urban" bilo završeno, zbog vesele atmosfere i prolaznika koji su zagledali djevojke koje su se slikale, akteri ovog događaja ostali su malo duže nego što su predvidjeli.

Kreacije Edine Kurić koje će biti predstavljenje na Fashion Weeku su bunde, potom prsluci i šalovi. Kolekciju upotpunjuju rukavice, šeširi i nakit, a prezentaciju novih kreacija pratiti će perfomans “Urban” sa specijalnim foteljama.