Moda i ljepota
3

Dizajnerica koja je bila beskućnica na putu da postane milionerka zahvaljujući jednoj haljini

Klix.ba
Prije godinu dana Sarah Louise Bryan nije imala novca da plati najamninu i morala je napustiti porodičnu kuću. Bivša kozmetičarka morala se osloniti na ljubaznost svojih prijatelja koji su njoj i njeno dvoje djece pronašli smještaj. No, nakon što je dizajnirala haljine do bombona Skittles, na putu je da postane milionerka.

"Zatrudnjela sam u 14. godini i imam 13-godišnjeg sina. Prije godinu dana nisam imala ništa ni feninga. Nisam mogla platiti stan i preselila sam se sa svojom djecom kod prijatelja", rekla je Sarah.

Ideja da kreira ovakvu haljinu sinula joj je u snu. Provela je šest sati dnevno na dizajniranju i izradi haljine koja sadrži 145 kesica Skittlesa i 90 boca ljepila. Nakon što je postavila fotografiju šarene kreacije na društvene mreže, postala je viralna, a Sarahin talenat je uočila kompanija odjeće Ripleys. Bili su impresionirani i zamolili su je da napravi za njih kolekciju torbi i haljina koja će se zvati po njenom imenu. Njenu odjeću sada nosi zvijezda britanskog Big Brothera Chloe Jasmine.

Od tada je dizajnirala haljinu od 3.000 hibiskusa za britansku dobrotvornu organizaciju koja pomaže kraljevsku mornaricu, britansku vojsku, zračne snage, veterane i njihove porodice Royal British Legion.

Sarah je imala teške trenutke u svom životu, a ovom poslu se okrenula kako bi svojoj djeci pružila bolji život. Haljina od šarenih bombonica pomogla joj je da vrati svoj dom i kupi sportski automobil.

"Danas živim san iz kojeg se ne želim probuditi", rekla je.