Moda i ljepota
0

CEI Venice Forum 2003: 9.-10. juni

Klix.ba
Trieste Contemporanea Committee sa zadovoljstvom oglašava početak prvog po redu CEI Venice Foruma na temu 'Promocija umjetnosti i kulture u centralno-istočnoj Evropi'.

Internacionalni sastanak će se održati u Veneciji 9. juna (od 15 do 18 h) i 10. juna (od 9:30 do 13 h i od 14:30 do 18 h) 2003. godine u glavnoj sali za predavanja na Akademiji umjetnosti (Dorsoduro 1050).

Trieste Contemporanea Comittee pod pokroviteljstvom CEI-a (Central European Initiative) i saradnjom sa Akademijom umjetnosti u Veneciji organizuje Internacionalni forum sa Venice Biennale Commissioners iz centralno-istočne Evrope. Sastanak će kulturalnim predstavnicima ovih država ponuditi rijetku priliku razgovora i uporedbi njihovih uspjeha, strategija i projekata koje se odnose na promociju umjetnosti i kulture.

Treba istaknuti da će prvi dio CEI foruma biti posvećen internacionalnoj ko-produkciji kao obliku kolaboracije izmedu kulturalnih institucija. Ova tema je direktno povezana sa cijelim smislom Foruma i treba istražiti nove oblike promocije umjetnosti. Osim toga, dat će učesnicima priliku da postave osnove za buduće partnerstvo i saradnju.

Debata će biti otvorena za bibliotekare, direktore muzeja, specijaliste i

internacionalne posmatrače. Debate će se vršiti na engleskom jeziku.

Organizira:

CEI - Centralna evropska inicijativa Italijansko ministranstvo vanjskih poslova Trieste Contemporanea Committee Akademija umjetnosti u Veneciji

http://www.tscont.ts.it