Moda i ljepota
2.5k

Bosanka Sonja Zekić najljepša prirodna žena na svijetu za 2013. godinu

Piše: N. J.
Američki portal Beautiful Women Pedia proglasio je Bosanku Sonju Zekić (26) najljepšom prirodnom ženom na svijetu za 2013. godinu.

Sonja, koja je porijeklom iz Žepča, se od 18. godine bavi modelingom, a već nekoliko godina živi u Sarajevu, gdje je završila Ekonomski fakultet i radi u struci. Dosad se pojavljivala u nekoliko muzičkih spotova, a prošle je godine ostvarila značajan uspjeh na takmičenju Gentleman's Choicea, na kojem je njen profil sa fotografijama pogledan više od pet miliona puta.

"Amerikanci su me o pobjedi obavijestili putem e-maila. Oni su moje fotografije pronašli na internetu i na Facebooku, a onda je njihov žiri mene proglasio najljepšom prirodnom ženom za ovu godinu. Kada sam vidjela da su uz mene na njihovoj listi bili i poznati svjetski modeli, koji rade za najpoznatije svjetske modne kuće, veoma sam se iznenadila i stoga sam posebno ponosna na ovu pobjedu koja će mi, nadam se, otvoriti mnoge mogućnosti da napredujem u svijetu mode. Sa portala su me pozvali da budem članica njihovog žirija za narednu godinu kako bismo izabrali moju nasljednicu", kazala je Sonja za Klix.ba.

Američki portal je za Sonju napisao da je ona odličan primjer lijepe i prirodne djevojke. "Ona ima sjajno lice i savršeno tijelo sa besprijekornim ženskim atributima. To i jeste razlog da postane najljepša prirodna žena za 2013. godinu. Sonja je prekrasna, a ljepotu poput njene je sve teže naći, jer živimo u svijetu obmana, genetski modificirane hrane, Photoshopa, plastičnih operacija i slično", piše Beautiful Women Pedia.

Na upit je li svjesna svoje prirodne ljepote, Sonja kaže da su joj oduvijek govorili da je lijepa, ali ona sebe ne gleda na taj način, već više cijeni svoje osobine koje smatra vrlinama.

Čestitamo našoj Sonji Zekić i želimo joj još mnogo uspjeha na svim poljima, te naravno i na budućim takmičenjima. Dodajmo na kraju da je portal Beautiful Women Pedia bh. ljepoticu Aidu Đapo u svome drugom izboru proglasio najljepšom ženom svijeta za ovu godinu.

Vezani članci