Moda i ljepota
140

Belma Tvico predstavila modni film "Diva In You"

Klix.ba
(Foto: Haris Karamehmedović)
Dizajnerica Belma Tvico sinoć je u Vijećnici predstavila svoj prvi modni film "Diva In You".

Film je kruna njenog dosadašnjeg rada i ulaganja u stvaranje ekskluzivnog bh. brenda visoke mode za žene. Promoviše samopouzdanu i hrabru ženu, zapravo pravu divu.

Predstavljanju modnog filma prisustvovalo je više od 200 bh. diva a Tvico je predstavila haljine iz kolekcije proljeće/ljeto 2015. i proljeće/ljeto 2016. Sve unikatne haljine na najbolji način je iznijela manekenka Nataša Borozan, a njen pratilac u filmu je model i košarkaš Arijan Radan.

Za šminku je bila zadužena make-up artistica Maja Koristović-Talović, a za frizuru Ensar Dervišbegović. Snimanje filma je trajalo 16 sati bez prekida, a potpisuje ga 15-člana ekipa agencije FotoArt.

Belma Tvico Haute couture kolekciju za proljeće/ljeto 2016. čine mantili, kombinezoni, haljine i vjenčanice. Prikazan je samo dio kolekcije kojom je Belma ponovo iznenadila i nadahnula ženstvenost ljubiteljica njenog rada.

Ova dizajnerica inspiraciju pronalazi u bajkama, pa će vas vjenčanice podsjetiti na princeze jer odišu romantikom, nježne su, profinjene, sanjalačke...

Nesumnjivo se izdvaja Adore vjenčanica - kraljevska, sa bezbroj kristala, perlica, vezenih šest mjeseci.

Drugi dio kolekcije - haljine, mantili, kombinezoni inspirisani su prirodom i neprolaznom ljepotom žene, duhovno bogatom, koja neprestano radi na sebi. Snimanje ovog dijela kolekcije je rađeno u dijelovima Istanbula - Ortakoy, Arnavutkoy, pored Galata kule, pored Aja Sofije, te na staroj željezničkoj stanici odakle je polazio čuveni Orient Express.

Model koji je iznio ove savršene haljine bila je Džejla Glavović, ljepotu frizure i make upa potpisuje Admir Karišić, a fotografije Eldar Nurković i E2 studio.