Moda i ljepota
0

Austrijski skijaš Schoenfelder skijao nag nakon što je izgubio opkladu

Sarajevo-x.com
Rainer Schoenfelder; Foto: Reuters
Rainer Schoenfelder; Foto: Reuters
Rainer Schoenfelder, 29-godišnji profesionalni skijaš, izgubio je opkladu sa svojim fizioterapeutom, tako da je morao skijati potpuno nag.

Prema opkladi Schoenfelder je morao otići nag na skijanje, ako se njegovi bolovi, uzrokovani povredom od prošle sedmice, smanje do srijede ujutro.

Naime, skijaš je povrede zadobio prošle sedmice pri padu na stazi u Adelbodenu. Njegov fizioterapeut u utorak je primijenio ''specijalan'' tretman, a Schoenfelder je izjavio da se sljedećeg jutra probudio bez bolova.

Schoenfelder je skijao obučen samo u žute čizme, narandžastu kacigu i rukavice, a fotografija sa njegovog ''golog'' skijanja ubrzo je počela kružiti Internetom.

''Nisam primjetio fotografa'', izjavio je Schoenfelder. ''Bila je to interna opklada i naravno da cijela stvar nije bila planirana za javnost. Ipak, sretan sam što su se bolovi umanjili, a nije mi ni bilo hladno kada sam izmirivao svoj dug''.

Vođa austrijskog tima Toni Giger izjavio je da nije vidio sporne slike te da nema problema sa golotinjom. Giger smatra da Schoenfelder ne bi trebao biti sankcioniran za svoj postupak.

Schoenfelder je u posljednje vrijeme imao dosta nezgoda. U utrci velesalaloma u Adelbodenu diskvalificiran je zbog rijetkog kršenja pravila. Naime, prilikom vožnje na stazu je izašao četiri sekunde prerano (u utrkama Svjetskog kupa, skijaši imaju period od 10 sekundi da iskoče na stazu).