Moda i ljepota
0

Armani preporučuje neobično visoke potpetice

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sinoć su svoje kolekcije na Fashion Weeku u Milanu predstavili Giorgio Armani i Dolce&Gabbana. Armanijeva kolekcija ženske mode za proljeće/ljeto 2008. godine inspirisana je mediteranskim motivima, a D&G su nadahnuće pronašli na britanskom muzičkom festivalu Glastonbury.

Kolekcija Giorgija Armanija obiluje plavim i pješčanim tonovima, a materijal koji je najviše korišten je saten. Haljine su lepršave i ne prate strogu liniju što damama daje lagani nježni izgled koji i priliči proljetnim i ljetnim danima.

Zeleni detalji krasili su kreacije kojima je prevladavala siva boja, a suknje su bile crne i srebrne boje. Armani za proljeće i ljeto sljedeće godine preporučuje neobično visoke potpetice, a torbe su tamnoplave ili crne.

Na sinoćnjoj revije Armani je također predstavio i svoju novu kolekciju mobilnih telefona koje je dizajnirao u saradnji sa kompanijom Samsung Electronics Co Ltd.

Poznati dizajnerski dvojac koji stoji iza natpisa Dolce&Gabbana svoje nadahnuće za kolekciju proljeće/ljeto 2008. godine pronašao je u britanskom rock festivalu koji se godišnje održava u gradu Glastonbury.

Stoga je modna kolekcija svojevrstan miks cvjetnih dezena, veselih boja oslikanih na jeansu. Farmerice su karakteristične po širokim nogavicama koje dizajneri nazivaju "nogama slona“.