U subotu, 13. aprila
74

Pionirska dolina organizuje druženje ususret proljeću, stigle su i prinove u zoo vrtu

L. R.
Sarajevski zoološki vrt Pionirska dolina (Foto: Klix.ba)
Sarajevski zoološki vrt Pionirska dolina (Foto: Klix.ba)
Pionirska dolina u Sarajevu poziva sve zainteresirane na porodičnu zabavu pod nazivom "Zdravo proljeće!", koja će se održati u subotu, 13. aprila.

Na Facebook stranici KJKP Park objavljeno da će posjetioci moći uživati u raznim aktivnostima, kao i poklonima koje su pripremili s prijateljima i poslovnim partnerima.

"Još mnogo toga sprema se u našem rekreativno-zabavnom centru ove sezone, a bit ćete s nama i u maju, zatim u junu pred kraj škole i pred ljetni raspust, potom uoči jeseni- na početku nove školske godine, a naravno i u zimskoj čaroliji", naveli su.

"Osim brojnih zanimljivosti koje vam spremamo u ovogodišnjem pozdravljanju proljeća, pjevanju Sarajevu, raspjevanoj Pionirskoj dolini, humanitarnom bazaru i zimskoj čaroliji, naravno to su nazivi naših porodičnih zabava, ima još neko ko će vas ove sezone radosno dočekivati i družiti se s vama u našem zoo vrtu", dodali su.

No, osim brojnih zanimljivih sadržaja, najavili su da će posjetioci moći vidjeti i prinove, koje su tek rođene.

"Neko, ustvari nekoliko njih koji su tek rođeni i zovemo ih bebama Pionirske doline. Istina je u Pionirskoj dolini počeo je pravi 'baby boom'. Već imamo najmlađe magare, mlađahnu i vitku eland antilopu, mnogo mladih i nestašnih jarića, a očekujemo uskoro i malene rakune, lame, naravno pačiće koji će izrasti u prekrasne labudove", istakli su.

Otkrili su da se trenutno gradi i nova kuća za bizona Ivana, kojem uskoro dolazi i ženka.

"Proljeće kao da je osluškivalo planove preduzeća Park i Pionirske doline pa upravo na svom početku kada se pripreme za najmanje pet ovogodišnjih porodičnih velikih zabava finaliziraju u sarajesvkom zoo vrtu, odlučilo nas je obradovati prinovama, preslatkim bebama u čijim nestašlucima već uživa naš tim hranilaca", dodali su.

KJKP Park uskoro će na društvenim mrežama detaljnije informisati i pojedinostima programa, kao i drugim detaljima.