Humanitarna akcija
138

Goli do pasa australijski vatrogasci prodajom kalendara pomažu ugroženim životinjama

I. S.
Foto: Australian Firefighters Calendar
Foto: Australian Firefighters Calendar
Australijski vatrogasci udružili su se sa humanitarnom organizacijom Greater Goods i fotografisali se za kalendar kako bi prikupili sredstva za ugrožene životinje i ljude u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naredne godine bit će objavljeno šest različitih izdanja kalendara koji prikazuju vatrogasce bez majica sa životinjama. Na ljeto će biti objavljene fotografije na kojima vatrogasci nose kupaće kostime.

Sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe. Ranije se ovo odnosilo isključivo na organizacije u Australiji, ali se nadaju da će se zbog popularnosti kalendara širom svijeta akcija proširiti i na brojne druge zemlje pored SAD-a.

Vatrogasci su se na ovaj korak odlučili jer su amerikanci pomogli u spašavanju životinja tokom prošlogodišnje sezone šumskih požara u Australiji. Program Greater Goodsa bavi se pravljenjem skloništa za životinje, ali i beskućnike. Također pokušava zaštititi osobe koje su žrtve porodičnog nasilja.

"Već nekoliko godina podržavamo ovaj način rada putem društvenih mreža. Drago nam je da će ovo biti početak dugotrajnog partnerstva", rekao je Lesley Cave, direktor Greater Goodsa.