Prelijepa priča iz SAD-a
95

Djevojka iz Pensilvanije sa svojih devet pasa posjećuje ljude u bolnici i uveseljava ih

E. Sk.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Mackenzie Makatche iz Pensilvanije u SAD-u odgojila je devet pasa za svoju neprofitnu organizaciju koja se bavi pružanjem terapije s psima za pacijente u bolnicama.

Sve je počelo kada su ti psi pomogli njenoj majci Diedre koja se 2016. godine liječila od raka debelog crijeva u četvrtoj fazi, piše Bright Side.

Porodica je tada imala sedam pasa koji su svakodnevno uveseljavali njenu majku. Ona je bila prva pacijentica o kojoj su brinuli ovi krzneni ljepotani.

Kako su prolazili kroz teške dane, majka i kćerka otvorile su profil na Instagramu. Tamo su s pratiocima dijelili sve informacije o terapiji sa psima. Udomili su još dva šteneta iste vrste.

Nažalost, njena majka izgubila je bitku s opakom bolešću, ali je Mackenzie odlučila slijediti majčine snove. Stvorila je "The Newf Crew", neprofitnu organizaciju posvećenu pružanju terapije s psima. Sada joj je cilj pomoći drugima.

Organizaciju čine Mackenzie i njenih devet pasa, Guinness, Murphy, Storm, Skyy, Aisling, Oliver, Belle, Duncan i Coeli od kojih je troje prošlo kroz posebnu obuku kako bi postali terapijski psi.

Psi su pomogli i Mackenzie da se lakše nosi s gubitkom majke.