Jedva se otrgnuo
368

Uznemirujuće / Čuvar zoološkog vrta iza rešetaka "provocirao" lava pa mu životinja otkinula prst

I. B.
Lav je pokazao da njemu nije do šale (Foto: YouTube)
Lav je pokazao da njemu nije do šale (Foto: YouTube)
Životinjama u zoološkom vrtu dovoljno je teško jer nemaju svoju slobodu da bi neko s njima još i "zbijao šale", a čini se da neke od njih ne misle mirno stajati dok im se to dešava.

Internetom kruži uznemirujući snimak na kojem je prikazano kako je lav odgovorio na "provokacije" čuvara zoološkog vrata Jamaica i otkinuo mu prst.

Naime, čuvar je gurao ruku u metalni kavez provocirajući životinju, a na snimku je prikazano kako ga dodiruje po zubima i štipa po obrazima. Lav, kojem je u jednom trenutno očigledno dosadilo da se s njim "igraju", zgrabio je ruku čuvara koji je potom vrisnuo.

U sljedećih nekoliko sekundi, čuvar se svom snagom odgurivao kako bi pokušao izbaviti ruku iz čeljusti životinje, a iza su se nalazili posjetitelji koji su snimali cijeli događaj.

Snimak je osvanuo na YouTube kanalu pod nazivom Jamaica Observer i pogledan je na desetine hiljada puta, a ispod njega gledatelji su se pitali zašto je čuvaru uopšte trebalo da "gura ruke u ograđeni prostor".

"Zaključati životinje samo da bi ih ljudi mogli gledati i zabavljati se je dovoljno loše, a ruganje životinji bez razloga je i više nego okrutno. Lav je ovdje prava žrtva", jedan je od komentara.

Još jedan je napisao: "Ne znam šta me više muči - činjenica da se nastavlja igrati s lavom približavajući ruku njegovim ustima ili činjenica da su te osobe stajale savršeno mirno i snimale cijelu stvar.

Naposlijetku su se oglasili i iz uprave ovog zoološkog vrata gdje su objasnili kako je riječ o "nesretnom slučaju koji se nikada nije trebao dogoditi".

"Radnje koje je prikazao zaposlenik zoološkog vrta Jamaica su tragične i ne predstavljaju politiku koje se treba pridržavati u svakom trenutku u ovoj ustanovi. Trenutno pregledavamo video kako bismo spriječili da se ubuduće ovakvo što ponovi. Bio je to nesretan događaj koji se nikada nije trebao dogoditi. Nadamo se da ćete nas nastaviti podržavati", napisali su oni.