Komentari (158)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ljubav je fikcija, koja zaglupljuje čovjeka, otupljuje razum, ali sve izgleda potaman, kao neka vrsta droge.
Nije mi jasno otkud ovoliko lajkova? Jel to znaci da ste svi operisani od ljubavi? 😱
@tufnica Šta je to ljubav po tebi? Kada ti spremaš njemu večeru,a on donosi flašu vina ili međusobna fizička privlačnost?
PRIKAŽI ODGOVORE (19)
Šta su batine to svako zna a šta je ljubav,to niko ne zna. Ovdje neki povezuju ljubav i sex,ljubav je daleko daleko širi pojam od pukog sexanja,ljubav je širiti mir i dobru volju među ljudima,ljubav je čudo prirode i nema ništa ljepše u životu od ljubavi,ljubavi prema bilo kome i čemu. Majčinska ljubav je najjača i ona je instiktivna,to se vidi kod ponašanja životinja,ljubav majke prema djetetu je nemjerljiva,bezgranična,bezuvjetna i trajna.Ljubav je....? narod bi rekao"Božije davanje".
@Original Šta hoćeš reći,ima majki koje ne vole svoju djecu? Može se i to desiti ali jako rijetka pojava.
Prvo treba znati da postoji vise vrsta ljubavi. A ne samo ljubav prema partneru. Kakve jadne definicije najuzvisenije stvari.
Ljubav se zove imenom tvojim! Željezničar 1921
Slazem se sa Platonovom, najbajkovitijom teorijom, da je ljubav pronalazak drugog dijela duse...Dok zaljubljenost je predivna opijenost, ali ak' nije uzvracena - onda si "rob" i porobljen.
@vlado.nine Tacno.Slazem se. Istinska ljubav je neuvjetovana, volis nekog bez obzira da li on tebe voli, ne voli ili mrzi.Ali to takodje se ne spori sa pronalaskom druge "polovine duse", jer ta druga polovina moze ali i ne mora da te voli. Rekla sam da zaljubljenost i ljubav su razlicita osjecanja.Zaljubljenost jeste nasa projekcija i potreba za ljubavlju a moze, a i ne mora biti uzvracenja...Hvala na lijpom kometaru.
Tražio sam sebi slične Tipove na filmu I čitajući stripove. Al',uzalud Vidim u tim slikama Samo tvoje Mašnice u kikama. (n.a.)
Nije me vec dugo pogodila pravaxljubav. I to mi je jako zao
Al kad te pogodi prava ljubav znat ces istog trena jer ona je jaca i od Betmena Supermena i Himena Elementarna nepogoda s nebeskog svoda nekad crvena, nekad plava, uvik vrela ka lava ona nas mijenja, zakaci se za nas ka sjena cvrsta ka stijena neovisna od nasih htijenja postane dio nas ne obazire se na hocu, necu i donosi patnju il svemirsku srecu
I da dodam ljubav se pored svih nastojanja ne moze opisati. Ja mogu roman napisati pokusavajuci da objasnim ali uzalud. npr mozes citat o sexu danima al dok ne osjetis ne znas sta je. :)
@Enes
Sex je primitivno zadovoljavanje svojih fizičkih potreba, ako na to misliš. Nemam ništa protiv, svako to nekada treba.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U nekim kulturama ljubav se poistovjecuje sa cinom seksa. Trebalo mi je vremena da to svarim...Nije paradajz.
Ljubav je jaka I nije za djaka. Oprosti mi, Boze Bez nje se ne moze :))
@BH_Faraon :D uzivanje citati ovako slatke komentare.
hemija
@Luna.Luna hahahha malo gore malo dole...........malo uspravno........malo ukoso......svakako