Komunikacija kroz šale
109

Nova aplikacija za upoznavanje spaja ljude na osnovu memeova koji im se sviđaju

N. O.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Nova aplikacija za upoznavanje kreirala je revolucionaran način povezivanja potencijalnih kompatibilnih samaca kroz memeove koji im se sviđaju.

Ako tražite ljubav, ali vam je dosta konvencionalnih aplikacija za sastanke kao što je Tinder i tražite nešto malo drugačije, pogledajte "Schmooze".

Ova aplikacija za upoznavanje poziva korisnike da "prevlače prstom po memovima, a ne ljudima", slažući ih po smislu za humor, navodi Business of Business.

Koncept je jednostavan, prevucite prstom udesno ako se jako nasmijete ili prevucite prstom ulijevo ako se jedva nasmiješite i možda ćete tako upoznati svog idealnog partnera.

Schmooze ima kolekciju od 5.000 memova koje je ručno odabrao tim službenika za memeove.

Kreator aplikacije je 27-godišnja Vidya Madhavan, koja je prvi put dobila ideju o Schmoozeu dok je radila kao analitičar u Indiji i raspravljala o tome hoće li pohađati postdiplomski studij u Kaliforniji.

Kako bi donijela odluku, Madhavan je poslala mailove 10 ljudi koje je pronašla na LinkedInu i koji su pohađali poslovnu školu i zatražila njihov savjet. Međutim, samo je jedan odgovorio, a njih dvoje su počeli komunicirati kroz šale.

Madhavan je sada udata za tog čovjeka, što je, prema njenim riječima, posljedica njihovog zajedničkog smisla za humor te je tako došla na ideju za kreiranje aplikacije za upoznavanje ovakvog tipa.

U razgovoru za The Daily Free Press, izvršni direktor aplikacije je rekao da memeovi nude mnogo više od slike - uvid u to ko smo i šta nam je smiješno.

Prema studiji iz 2011. objavljenoj u časopisu De Gruyter Mouton, istraživači koji su promatrali više od 3.000 bračnih parova iz pet zemalja otkrili su da su parovi sretniji ako svoje partnere smatraju smiješnim.