Ljubav i veze
109

Nakon 65 godina braka supružnici preminuli u razmaku od 40 minuta

Klix.ba
Brazilski par Italvino i Diva Poss su nakon 65 godina braka preminuli u razmaku od 40 minuta i to ležeći jedno pored drugog rame uz rame u istoj bolničkoj sobi.

Italvino koji je imao 89 godina se borio sa leukemijom od augusta prošle godine. Diva je bila podvrgnuta kemoterapiji zbog tumora koji joj je otkriven u aprilu. Prošle sedmice se njeno stanje pogoršalo, pa je Diva pozvala članove svoje porodice da je posjete.

"Osjećala je da je njeno vrijeme dolazi i zamolila je da vidi svoje rođake", rekao je unuk ovog bračnog para Rafael Maks.

"Moj djed je otišao u njenu bolničku sobu. Oni su imali privatni razgovor, a nakon toga su se oboje umirili", ispričao je.

Medicinske sestre su odlučile staviti tijelo muža u prazan krevet pored njegove supruge, tako da su se držali za ruke. Prvi je umro Italvino.

"Nakon što je umro djed, moja teta je šapnula baki da je preminuo u miru", objasnio je Rafael.

"U tom trenutku ona je postala mirnija. Bilo je to kao da je otvorio vrata da i ona ide. Umrla je u roku od sat vremena", kazao je. Italvinova i Divina ljubavna priča započela je 1948. godine, kada se par upoznao na plesu. Prema Rafaelu, Italvino je znao da će se udati za Divu od trenutka kad su se upoznali.

Tokom njihova braka, koji je trajao gotovo sedam desetljeća, par je imao 10 djece i 14 unučadi. Članovi porodice su rekli da je njihov brak bio veoma romantičan. "Nikada nisam vidio ništa slično", rekao je Rafael.