Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zapad propagira vake članke da se ti zadovoljis s bilo cim a da neko moze vozat privatne avione koji imaju podno grijanje i oni aktivisti puse tu priču ko dobar dan
upravo to
tako je...
Po ovoj logici, za 20°C/21°C uz kvalitetnu izolaciju, ti uopce ne treba grijanje. Sto je suludo. Normalna temperatura je 23°C. Sve ostalo je nonsens
Meni je skroz ok 20-21°C. Dakle, vrlo individualna stvar
20/22C taman. cim je vise od toga meni vruce. a za spavati moze i 15C . ispod toga vec ne.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Meni ne može biti vruće, samo manje hladno.
Aha...u mene kad temperatura padne na 25C, žena odma nešta cvokoće, kaže jes to nešta zavrno ? A ja hoću svisnut, kao da radim u pekari.
Idealna temperatura je individualna stvar. Svima kada je ugodno toplo je idealna temperatura.
Kome god pase ova temp. neka postavi na tih 21 stepen ovih dana pa neka vidi kako je. Ne znam sjedil se vani krakih rukava u hladu na 21 stepen i to duze vrijeme.
Sjedim ja
U stanu gdje je svaka soba ista temperatua,dovoljno je 20C u sobi da bude i to je taman. Kuce ko lozi je vec druga stvar,moze nesto vise u sobi gdje se boravi,ali vc i vani ce biti hladnije neminovno. osim ako je bas bas sporevedan dobra izloacija sva kuca,ali to je rijetkost kod nas. uglavnom kod nas je u kucama po Buca potoku u dnevnoj sobi i 30c,a do vca treba i jakna.
Ja sam u djetinjstvu navikao na tuzlansko centalno grijanje i da sam u stanu uvijek u sorcu i potkosulji. Sad kad se grijemo na pelet, isto to činim, u kući je uvijek 24° i kad bi išlo 20t peleta po sezoni ja ne bih mijenjao temperaturu.
Ove barabe iz Elektrodistribucije platile članak da što mi manje struje trošimo da je mogu prodavati Evropi po masnim cijenama.
Znaci treba mi 6 termostata...svaka prostorija mora imat svoju temp.
Idealna je temperatura ona na kojoj se najugodnije osjecam...ne mogu ovih clanaka kada me "strucnjaci" ubjedjuju sta je meni ugodno
21.5 optimalno :)
Mojoj ženi ni 30 dosta
Cm ili?
nema nista ljepse brate kad legnes a ono leden jorgan i carsaf pa se isprdis dobro i ugrijes se i mekano ti, dok jorgan ne dignes
18,20,21.. ? Molim autora članka da pročita shranja koja piše. To ni NASA ne može provesti u djelo, svaka budala zna da temperatura na termostatu treba biti podešena od 21 do 23 0C.