Kuća i ured
10

Tropska vila koju je osmislio režiser na listi najskupljih nekretnina Miamija

Klix.ba
Kolumbijsko-ekvadorski režiser i producent Alejandro Landes (36) završio je svoj prvi građevinski projekat - modernu tropsku vilu u Miamiju koja se trenutno nalazi na listi najskupljih nekretnina ovog grada.

Casa Bahia se prostire na više od 1.850 kvadratnih metara na obali zaljeva Biscayne. Ima sedam spavaćih soba na tri sprata. Izgrađena je krajem 2015. godine i vrijednost joj se procjenjuje na oko 50 miliona američkih dolara.

Njen kreator Landes, koji je snimanje filmova privremeno zamijenio bavljenjem arhitekturom, kuću je zamislio kao savršen okvir za ugodan život. Osmislio je za sebe i svoju porodicu, ali je ipak šest mjeseci kasnije odlučio prodati.

Casa Bahia sa svojom minimalističkom betonskom konstrukcijom omogućava potpunu otvorenost prema okolini. Kuća ima i bazen, kao i pažljivo izabrane detalje koji se savršeno uklapaju u prirodu. Dramatične bijele stepenice predstavljaju blagi uspon u glavni životni prostor u kojem će budući domaćini moći dočekivati svoje goste u velikom stilu.

Skupe sobe imaju veoma malo namještaja i mnogo prostora.