Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
za kakve mlade? da piju kafe i studiraju po 10 godina? kada su protesti da spavaju taj dan kuci do 3 popodne? slatki ste
Hajde imbecilu idi liječi se, opasan si po okolinu.
Nisu sve Sefike i Zulejhe bez perspektive. Ima jako puno i nadarenih mladih, interesantnih pogleda na svijet, konstruktivnih. Neka to bude mjesto na kojem ce se okupljati takvi ljudi. Sta ce neka Adisa tu...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
a projekta i govana, djeca u osnovnoj na tehnickom rade kompleksnije stvari
Sigurno si ti arhitekta kad se mješaš u nacrte, a sigurno si i liječnik razumiješ se i u nalaze, a mogu se kladiti da se razumiješ i u kinesko pismo...ma svijet bi propao da nema tvojih savjeta.
za ovu bendžani, koja je vjerojatno autorica pa ovo veze s vezom nema, bruka za fakultet, ne daj bože da ovo itko vidi iz struke, ma ne daj bože da itko živ ovo vidi....kako autore nije stid poslati ovo smeće uopće u novine, a novinare razumijem da imaju dnevnu kvotu sranja koju moraju objaviti.......i udostojiš li se opet koju pametnu provaliti, ispisat ću ti točku po točku što sve ne valja s ovim jadom i čemerom
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
dobro je ovo. samo ne vidim predracun koliko bi obnoava kostala i ko bi sve to platio !
ja samo ne kontam poentu ovih spavacih soba, jel ovo da se raja moze yebavat, da ne mora po vilsu?!
ima li iko tu ko cijeni i podrzava viziju...?? svi imamo pravo sanjati!!
...PREDVIĐAM stambeni OBJEKAT na OVOJ lokaciji, veći od 20 spratova. ...privatnog vlasništva.
E , ne ide to ... Plac je atraktivan i netko je to obeč'o amidžiću . . .
Super je sto su njih dvoje tako ambiciozni, mozda malo i previse. Ovakve crteze ja ni sam sebi ne bih isprintao, a da ne govorim jos i poslao nekome drugome da to javno objavljuje. Pretpostavljam da su ovo neki studenti prve godine, jer vidim da im znanje nije bas na nekom zavidnom nivou, ali su ocito jos uvijek euforcini oko toga sto su upisali ovaj fax, pa im nemojte zamjeriti. Cisto da ostali znaju, pa da ne svrstavaju bas sve nas studente u istu grupu sa njima :)
Citam ove komentare i sjetim kada je jednom stolar rekao "ja nisam arhitekt ali". To je moment gdje treba da stane sva prica. Niste edukovani za ovaj posao, niste studirali arhitekturu i zato budite malo pazljivi sa ostrim kritikama. Svaka cast njima sto poduzeli nesto, pa makar to bilo ovo. Ali vidi se da je ovo konecpt samo a ne finalno idejno rjesenje, a poznavajuci raspored na arhiektonskom fakultetu nisu imali sigurno puno vremena ni za ovo. Okrivljujem direktno Klix portal jer njima nije bitan kvalitet clanka, nego samo cifra. Mizerno je ponizvat ljude koji zele da pomognu ovom gradu.
(Y) :)
Bilo bi lijepo, ali imamo i bivšeg Boška Buhu koji je za mlade, kao i bivšeg Vasu Pelagića (ako se ne varam)), sve za mlade, sve u krugu od možda kilometar. Istina, BB je napušten.
Pa kakav je ovo dizajn? Gdje je orginalnost, gdje je zabava u ovome? Studiram arhitekturu i ovo je sramota od dizajna. 3D prikaz, renderi.. Lose uradjeno.
Hajde napravi bolji, građani Sarajeva će ti biti zahvalni a i pojavit ceš se i na klixu neces biti vise anonimac. Bujrum!!
Zagorina skola.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ovakvo rjesenje bi ponudio i moj komsija Hamo zidar...bas ste se pokazali koliko ste naucili na fakultetu i koliko imate smisla?! :)
Gdje si ti naučio šta je arhitektura i šta su narcti pa se usuđuješ davati svoje kritičko mišljenje ? Jao drzave gdje svi mogu imati kritičko mišljenje u svim branšama. Sve ljubomora i zavist.
Prelistao "Architecture For Dummies".. i sasvim mi je bilo dovoljno da ocjenim ovaj "projekat"
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
mladi su,vjerujem da arhitekti mogu jos bolje !
studenti dragi, koja vam je ovo verzija sketchupa u kojoj ste radili???? cetvorka il petica???? ovo je jadno i cemerno...dajte se malo potrudite oko ovog? imate na netu gotovih stvari u 3d warehouse-u. lijepo odete na mjesto lokacije, uslikate okolne objekte zbog fasada, pa lijepo otvorite google earth i izvucete lokaciju terena i podignete okolne zgrade i nalijepite slike fasada sto ste uslikali na lokaciji (kroz 2h), a onda lijepo premjerite tretirani objekat metrom (15min) i napravite skicu postojeceg stanja i unesete u noviju verziju sketchupa. zatim modelirate model i nalijepite google earth podlogu i okolne objekte, a iz 3d warehouse-a pokupite namjestaj. uce li vas i sta na tom fakultetu majku mu? sav proces traje 8h!!! dodje
nije poenta koji je program i kakav je 3d, nego kako su neorginalni!
Bolje da bude Islamski centar. Evo je vec prosla sedmica dana a nismo niti jedan novi IC otvorili, a svi znamo da svake sedmice moramo otvoriti po jedan.
Pretvoriti u luksuzne poslovne prostore i podijeliti najugroženijim ministrima.
yebo vam centar mamu, eto.