Kućno izdanje
34

Pridružite se eko izazovu: Snimite kreativni video i osvojite vrijedne nagrade

L. K.
Eko izazov - kućno izdanje prava je prilika da u danima svoje izolacije dosadu i monotniju zamijenite kreativnošću i zabavom sa svojim ukućanima, a da pri tome širite ekološku osviještenost.

Potrebno je samo da snimite kratki video (90-180 sekundi) u kojem ćete pokazati vašu ekološki prihvatljivu praksu u kući/stanu, predložite neke nove ideje i dobre prakse i pošaljete ekološku poruku za sve druge. Prihvatite izazov na koji vas pozivaju UG "Ruke“ i Američka ambasada u BiH i osvojite vrijedne nagrade. Pet prvoplasiranih osvojit će nagrade od 100 KM, a prvih 20 takmičara dobit će ukrasnu pločicu za vrata "Eko porodica“.

Više informacija o samom izazovu, kao i propozicije ovog takmičenja možete pronaći na web stranici UG "Ruke".

Budite kreativni, inovativni, poigrajte se i pustite mašti na volju. Zasigurno je da ćete se dobro zabaviti, a možda osvojiti i nagradu. Ne zaboravite da vaše video materijale pošaljete preko WeTransfera na email [email protected] sa opisom “Eko kućni video” do 21. aprila.

Dan poslije, snimci će biti objavljeni javno na Facebook stranici "Eko izazov- Učinimo svoju zemlju još ljepšom", te će se birati najinteresantniji na osnovu broja osvojenih lajkova. Glasanje u formi lajkova trajat će do 1. maja u 16 sati.

"Radujemo se vašim prijavama, jer idemo zajedno učiniti našu zemlju ljepšom i van i unutar naših domova", poručili su organizatori.