Mrlje nestaju odmah
27

Pokušavate vratiti bijele patike ili antilopne cipele u prvobitno stanje? Isprobajte ovaj trik

N. O.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Da li se borite da svoje cipele od antilopa ili bijele patike očistite od mrlja i tragova? Imate sreće jer je trik za čišćenje koji je prvobitno podijeljen na Twitteru otkrio jednostavan način da to učinite uz pomoć micelarne vode.

Antilop je prekrasan materijal, ali i vrlo krhak i nevjerovatno težak za čišćenje. Baš kao i bijele patike koje nakon nekoliko mjeseci nošenja djeluje nemoguće vratiti u prvobitno stanje.

Ipak, postoje stotine raznih savjeta i trikova za vraćanje cipela i patika u stanje kao kad su bile nove - a možda ste ih čak i isprobali. Bilo da koristite profesionalnu četku ili kukuruzni škrob, može biti teško znati koji od njih zaista funkcioniraju - a koji su samo gubljenje vremena.

@goodhousekeepingofficial

Beauty Lab Director Birnur Aral says this is likely due to the detergent solution in micellar water + the mechanical blotting action. Who knew?! 🤯

♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

Postoji jedan savjet za čišćenje koji je jeftiniji i efikasniji od svih ostalih. Na Twitteru je podijeljen savjet za uklanjanje mrlja sa cipela od antilopa koji je od tad postao hit na mrežama.

Tajna je u micelarnoj vodi za čišćenje — kozmetički proizvod koje žene najčešće imaju u svom kupatilu obično se koristi kao sredstvo za skidanje šminke i sredstvo za čišćenje lica.

Oni koji su isprobali trik navode da mrlje nestaju kao "rukom odnesene" te su se zahvalili za ovo otriće.