Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja sranja i govana, ako hočeš na čist zak valja ti na pistu izaći..A da ne govorim koliko bi ovo goriva trošilo, presmješno.. Isto kao da se neko igrao sims-a.
ovo bi se moglo realizovati sa nuklarnim pogonom, a instalisati dizel motore u ovako nesto je pod upitnikom.. npr. kontejnerski brodovi imaju stotine hiljada konja, radilica teske stotinama tona, a o potrosnji goriva da nepricam.. neki brodovi trose 4l goriva na predjeni metar, a o ovom cudu da nepricamo.. prevelika mrtva masa.. koliko bi ova stvar bila rentabilna i sigurna..fina bi ideja bila smjestiti ovo u jedan miran zaljev, pa da malo krstari po mirnom moru, zanemarivom brzinom.. e tu bi se vec mogli instalisati manje snazni motori, a po potrebi koristiti i remorkere... mada kakvih investitora ima nebi me ni cudilo da ovako nesto i zazivi..
Mislim da je i Minecraft zahebo
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ja sam dizajnirao plovecu drzavicu velicine Monaka, sa aerodromom, tunelima, zeljeznicom, modernim putevima i kompletnom infrastrukturom. Predvidjeno je da ima nekoliko parkova, trgova, pozoriste, koncertnu dvoranu, stadion, univerzitet i sve ostale ustanove i sadrzaje koje nudi jedan grad. Moj brod/drzava je za dva sprata visi od ove skalamerije na slici. Kostao bi cirka 50 milijardi dolara, i definitivno bi bio najveci broj ikad napravljen. Bice malo tesko finansirati ovaj moj projekat zbog globalne ekonomije i tako to, ali ideja je progresivna.
2,7 miliona kilograma = 2700 tona ? nesto mi malo za ovu grdosiju.
kapetanu koji ce ovo upravljati treba cunu odsjeci da se nebi belaj desio kao onaj sa onim hajvanom iz italije
Prolaze avioni iznad glave citav dan, pametno, nema sta.
titanic...
www.spoted.ba SPOTED ZA CITAVU BiH, Pravo mjesto za upoznavanje! Vidjeli ste nekoga niste bili u mogucnosti da se upoznate ovo je mjesto za vas potrazite tu osvobu na spoted.ba .... Mozda neko trazi vas ??? budite u tokuuuuu ....
ma ovo su i prije nekoliko godina reklamiralipa se samo usutili. misli da ce i sad biti tako jednostavno je nemoguce to uraditi a i nelogicno
Ja mislim da je ovo pusta ideja.
Nije kolac
od cega bi ovaj grad zivio, sta bi proizvodio???
Imali kafane tu kad se covjek naroka da oplovi sa kafanom kuci
Hoće li moći u Neum doći?
:D zanimljivo ali pogledajte ovo http://www.youtube.com/watch?v=ghITqloWY9U&list=PL-ScekGr46HrdO70REWqjdHc6TbzwUXf9
ja mislim da bi koristio morske struje za kretanje, i najvjerojatnije da će se ovakve progresivne ideje i realizirati, pošto je potrebno da se nešto radi u svijetu da ljudi imaju plaće. Kod nas bi trebalo pronaći još koju piramidu, ili još bolje kineski zid za kopanje oko njega da proradi turizam.
A oćel bit džamije?
Nebi vala ovde da plutam pored svog luxuza