Na Floridi
22

Ovako će izgledati Kuća slavnih u plivanju vrijedna 90 miliona dolara

N. C.
Internacionalna Kuća slavnih u plivanju, koja se nalazi pri Fort Lauderdale centru na Floridi, dobija nevjerovatan izgled.

Projekt vrijedan 90 miliona dolara donijet će dvije zgrade - muzej s pet spratova na zapadnoj strani duž obale i petospratni ured, trgovački centar koji gleda na Atlantski okean na istočnom kraju.

Projekt je dobio odobrenje od komisije Fort Lauderdalea 21. oktobra da se nastavi privremeni sporazum s partnerima iz Kuće slavnih.

Komesar Steve Glassman rekao je da će projekt biti u skladu s gradskim renoviranjem Fort Lauderdale Aquatic Centra, vrijednim 47 miliona dolara, koje je započelo u aprilu 2019. i očekuje se da će biti završeno novim svlačionicama u septembru 2022.

Nove zgrade bi se otvorile do 2025. godine. Finansijski model je zasnovan na privatnom i javnom partnerstvu (P3) i oslanja se na prihode prvenstveno od iznajmljivanja prostora za stanare. Prema prijedlogu, privatnim novcem će se platiti gradnja, a grad će garantirati zajam za obje zgrade i dati doprinos od 5 miliona dolara tokom 30-godišnjeg zakupa.

Grad je priznao da će im, ako postojeće zgrade ostanu, trebati 18 miliona dolara za rad kako bi ostali otvoreni i nakon naredne decenije. Prema trenutnom zakupu ISHOF-a, grad bi bio obavezan da izvrši te nadogradnje. Trošak poreskih obveznika bi se povećao na 33 miliona dolara ako bi grad pozajmio novac kroz 20-godišnju obveznicu za nadogradnju u odnosu na zamjenu zgrada prema sadašnjem planu.