Kuća i ured
0

Neobične kuće koje su na prodaju: Od oblika crkve do predivnih dvoraca

Klix.ba
Malibu Hills, 579.000 dolara
Business Insider napravio je listu 11 neobičnih kuća širom SAD-a koje su na prodaju. Među njima su rezidencija s rovom i crkva pretvorena u kuću.
  1. Malibu Hills, 579.000 dolara

Možda ne izgleda bogato s vana, ali hiljade dolara koje uložite u ovo imanje donijet će vam 16 hektara u Malibu Hillsu. Riječ je prvoklasnoj nekretnini koja je zaštićena zemljom sa tri strane. Prethodni vlasnik iskopao je i podzemne tunele vjerujući da se tu nalazi skriveno zlato iz Španije.

  1. Arizona, 2,5 miliona dolara

Ova kuća vrijedi milione zbog većinski kružne arhitekture. Inspirisana je oazama i arizonskom pustinjom. cijelo imanje prostire se na dva hektara zemlje sa vanjskim bazenom od 22 metra kvadratna i 1.7802 metara kvadratnih unutrašnjeg bazena.

  1. Oregon, 799.000 dolara

Ova kuća je nekada bila crkva. Dodatno su uređene spavaća soba, ured, kuhinja u evropskom stilu, ugrađen je japanski džakuzi i sauna u spavaćoj sobi. Porez na ovo imanje je zaleđen do 2016. godine.

  1. Texas, 695.000 dolara

Magnolia Pearl ranč ima pionirsku historiju. Izgrađen je na 16 hektara. ima tri vanjska spa centra, tri kokošinjca i tri radionice. Također, na imanju se nalazi bunar, vjetrenjača i žitnica.

  1. Alamo, 1,35 miliona dolara

S vana izgleda kao građevina 19. stoljeća, ali unutrašnjost je sasvim moderna. Ima lift i hangar za avion.

  1. Texas, 675.000 dolara

Iako se prostire na 3.245 metara kvadratnih, ovaj objekt ima samo vrijednost stambenog prostora. Riječ je o sportskoj sali s terenom za košarku i fudbal. Sadrži ormariće, urede za trenere i teretanu.

  1. Illinois, 1,1 miliona dolara

Ova kuća vam pomaže da se osjećate kao gospodar zemlje. Sadrži spiralne stepenice koje vode do privatnog tornja s kojeg imate pogled na imanje od 15 hektara.

  1. Maryland, 15, miliona

Ovaj dvorac je intimniji od prethodnog. Gradnja je bazirana na škotskim tudorima s četiri tornja. Ima kružne stepenice, ukrase u grotesknom stilu, fontane i terase koje gledaju na jezero.

  1. Hampshire, 1,45 miliona dolara

Šetalište koje vodi do izgrađenog vidikovca nudi vam pogled na prelijepu prirodu Engleske. Osim pogledao od 360 stepeni s balkona, imaju četiri tornja s kojih pogled na šumu oduzima dah, te predivna moderno i luksuzno uređena kuća.

  1. New York, 995.000 dolara

Ovaj otok udaljen je pet minuta vožnje brodom od kopna. Nalazi se na jezeru Putnam. Na ostrvu okruženom prirodom nalazi se porodična kuća i gostinjska koliba.

  1. Miami, 12,8 miliona dolara

Dvorac Artisan izgrađen je na tri nivoa na prostoru od 5,6 hektara. Posjeduje i privatno jezero. Prekrasni drvored vodi do glavne kuće koja može biti zatvorena za javnost drevnim kapijama.