Nalazi se na Manhattanu
1

Najam za ovaj stan u New Yorku iznosi više od 3.000 dolara: Da li je ovo najgori raspored koji ste vidjeli?

L. R.
Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram
Garsonjera koja se nalazi na Manhattanu u New Yorku, postala je popularna na društvenim mrežama zbog visoke cijene iznajmljivanja i "jedinstvenog" rasporeda.

Naime, muškarac David Okocha, koji ima oko 59.000 pratitelja, na Instagram profilu pod nazivom ocr_realty svakodnevno objavljuje različite nekretnine koje pronalazi u New Yorku, a ovaj put je podijelio garsonjeru čije mjesečno iznajmljivanje iznosi 3.495 dolara (oko 3.200 eura).

"Da li je ovo najgori raspored koji ste ikada vidjeli", pisalo je u objavi na Instagramu.

Nekretnina posjeduje toalet, nedovršenu tuš kabinu koja se nalazi odmah pored kuhinje. Tuš nema vrata, nema zavjese, a kada završite s kupanjem ili tuširanjem naći ćete se tačno ispred frižidera.

Pored tuš kabine nalaze se vrata koja vode u toalet, koji nema ni umivaonik ni ogledalo. Na snimku, muškarac prolazi pored nedovršene kuhinje i odlazi u dio koji je predviđen za dnevni boravak i prikazuje ormar.

Muškarac tvrdi da je jedna od najčudnijih nekretnina koje je vidio, jer je u ovakvom prostoru ne može se adekvatno kuhati, čistiti i tuširati. Korisnici Instagrama također su podijelili mišljenje u komentarima.

"Zar niko neće raspravljati o količini plijesni u tom prljavom tušu", "Mora postojati psihijatar kao stanodavac i oni očito žele proučavati nekoga ko bi platio tu apsurdnu cijenu za ovu rupu", "Predlažem zatvor za sve one koji su uključeni u ovo iznajmljivanje", "Stan je depresivan", "Ovo ne smije koštati više od 500 dolara mjesečno", bili su samo neki od komentara.

Zanimljivo je da je ovaj stan posljednji put iznajmljen u 2020. godini putem StreetEasyja i to po cijeni za 2.100 dolara mjesečno. Kratki opis nekretnine naveo je da nekretnima visoke stropove, drvene podove i da je smještenu blizini vrhunskih restorana.