Kuća i ured
13

Mnogo mašte i malo truda: Zavirite u najbolje dekorirana dvorišta

Klix.ba
Foto: Instagram
(Foto: Instagram)
Skicirajte svoje dvorište i uključite konture vašeg doma, zajedno sa svim terasama, stazama, prilaznim putevima, površinama pod cvijećem i potpornim zidovima - dobit ćete fenomenalno uređeno dvorište.

Dodajte karakteristike koje želite, a zatim podjelite projekat na faze, tako da možete da radite po malo i da tako smanjite količinu novca koju treba da potrošite odjednom. Fotografije uređenog dvorišta koje ćete vidjeti izgledaju predivno, a njihovi vlasnici uložili su mnogo mašte i tek poneki dodatni predmet. Za najjeftinije staze možete koristiti šljunak, drobljeni kamen, betonske ploče ili izliveni beton.

Opremite postojeće terase ili dvorište jeftinim garniturama za sjedenje i ponekim stočićem. Ukrasite područje nekom podnom oblogom ili tepihom, saksijskim biljkama, a možda i nekim komadom zidne umjetnosti. Dodajte baklje, lampe, fenjere ili svijeće za večernji ambijent.

Možete dodati i vodeni element koji ćete sami napraviti. Napravite potporni zid gdje god je potrebno, koristite betonske blokove s teksturom napravljene za ovu svrhu. Drvene rešetke koje ćete ukrasiti puzavicom su još jedan jednostavan dodatak i mogu biti šarmantne i stvoriti privatnost. Nadalje, većinu svog budžeta investirajte u biljke, drveće, žbunje i cvijeće koji je izvorno na vašem području, jer će najvjerovatnije cvjetati.

U fotogaleriji zavirite u najbolje dekorirana dvorišta.