Četiri spavaće sobe
30

Kapela u Engleskoj pretvorena u dom vrijedan više od milion funti

D. B.
Objekt koji je nekad služio kao kapela danas je sjajan dom koji se prodaje za više od milion funti.

Riječ je o nekadašnjoj baptističkoj kapeli koja je zadržala mnogo svojih originalnih karakteristika. Napravljena je 1882. godine te je služila u religiozne svrhe duže od 100 godina. Međutim, aktuelni vlasnik ju je u potpunosti renovirao i pretvorio u prelijep porodični dom.

Tokom renoviranja se radilo detaljno, od vodovodnih cijevi, preko električnih instalacija pa do podnog grijanja.

Radi se o objektu otvorenog tipa s visokim stropom površine nešto veće od 243 kvadratna metra. Ulazi se kroz velika dupla vrata direktno u veliki dnevi boravak, zidovi su od cigle, dok je pod drveni. Veliki prozori omogućavaju ulazak dnevne svjetlosti.

Dio objekta su kuhinja, trpezarija te hodnik koji vodi do dvije spavaće soba od kojih jedna ima zasebno kupatilo. Poklopac krije stubište koje vodi u podrum, a koji se može koristiti kao ostava, za čuvanje vina ili kao drugi dnevni boravak. Također, na raspolaganju je prostor za pranje veša.

Drugi sprat je rezervisan za glavnu spavaću sobu, garderobu i još jedno veliko kupatilo s kadom, a tu je još jedna spavaća soba koja se može pretvoriti i u radnu sobu.

Tokom procesa renoviranja se vodilo računa o očuvanju historije kapele, tako da su i dalje prisutni originalni detalji uključujući religijske scene.

Objekt se nalazi u Southboroughu u Kentu, a košta 1,15 miliona funti.