Za luksuzan život
20

Imanje u Londonu koje ličli na dvorac košta 17,5 miliona funti

D. B.
Oni koji žele živjeti poput kraljevske porodice, a imaju novca da to priušte, sada imaju priliku za kupovinu luksuznog imanja u Londonu koje liči na dvorac.

Imanje pod nazivom Hunter's Lodge neodoljivo podsjeća na dvorac, a nalazi se u londonskom naselju Belsize. Izgrađeno je 1810. godine po ideji arhitekte Josepha Parkinsona, nedavno je modernizovano pa sada ima dodatne prostorije i cijeli sprat za odmor u podrumu.

Ova luksuzna kuća ima četiri sprata te zauzima površinu veću od 700 kvadratnih metara. Zahvaljujući velikim prozorima, pogled na uređene vrtove je zaista sjajan. Dio imanja je i biblioteka, kao i šest spavaćih soba.

U podrumu je veliki zatvoreni bazen, prostorija za zabavu, teretana, sauna, prostorija za tretmane pa čak i kino. Cijeli sprat je posvećen zabavi i relaksaciji.

Na spratu iznad je vrt koji ima gornji i donji nivo, a svaki nudi izlaz na vanjske vrtove orjentisane prema jugu.

Za ljubitelje vina je tu odlično opremljen vinski podrum, kao i posebna prostorija za degustaciju.

Na gornjem nivou se nalaze dva apartmana za goste i veliko kupatilo, a na donjem dnevni boravak. Tu je također ognjište od poda do plafona, porocična kuhinja i prostorija za doručak, kao i prostorija za pušače.

Sljedeći sprat je rezervisan za trpezariju koja nudi dovoljno mjesta za 14 osoba, a tu se nalazi i soba za prijem te biblioteka s još jednim ognjištem.

Na ovom spratu se nalazi i ured, prostorija za crtanje i soba za ugodne jutarnje trenutke.

Na narednom spratu je smještena glavna spavaća soba s dva luksuzna kupatila te još tri spavaće sobe, uključujući sobu za goste s garderobom.

U sklopu imanja je i pomoćni objekt za goste iza vrta sa zasebnim pristupnim putem. Na imanju su živjele neke poznate osobe uključujući britanskog premijera Spencera Percevala.

Cijena imanja iznosi 17,5 miliona funti.