Nova izložba
0

Galerija Bela Vida: Doviđenja Turskoj, dobrodošlica Indiji

Klix.ba
Foto: Amer Kapetanović
Sedma postavka u sarajevskoj Bela Vida galeriji posvećena je čudesnim zemljama Azije. Otvorenje je zakazano za 22. avgust 2012. godine, a prostor Galerije preobrazit će se u savršeno dramatičan, egzotičan i poseban enterijer pod nazivom "Obojene zore Istoka".

Ljepota i kolorit Indije, egzotika Burme ili snaga Himalaja dobijaju svoje koncipirano enterijersko "odijelo" u Bela Vida galeriji smještenoj u Importanne Centru u Sarajevu. Moderna kultura stanovanja koju Bela Vida prezentuje na mjesečnom nivou ovoga puta inspiraciju je našla u najmističnijem dijelu svijeta, tamo gdje se boje, mirisi i ljudska energija savršeno prožimaju.

Naglasak je na ambijentu koji je ispunjen šik detaljima, egzotičnim namještajem i tonovima poput purpurne, snažne zelene, žute, pink i narandžaste. Razigrani stil omogućio je eksperimentisanje sa materijalima, uzorcima i ličnim vizijama i doživljajima azijskog podneblja od Bela Vida tima.

Atmosfera i dio prethodne postavke "Svijetle ljetne noći", kojom su predstavljene kompanije Rukotvorine, Alfemo, Zart, ABV sistemi, FEF, JUB, Kristal, ISAA kamini i Ligne Pure, prebačena je u hol Importanne Centra, gdje će svim posjetiocima biti dostupna u toku rasprodaje koja će trajati do nedjelje 19. avgusta.

Osim toga, ususret bajramskim praznicima, Bela Vida će u holu organizirati prodaju lijepih i unikatnih detalja za dom koji su oplemenjeni notom topline, humanizma i tolerancije.

Riječ je o prodajnom marketu koji za cilj ima isticanje stavova o suživotu sa okolinom i to u periodu kada najveći muslimanski praznik podsjeća na ljubav i dobra djela. Upravo zbog toga, Bela Vida ističe da se i dalje mogu potpisati donorske kartice za poklanjanje starog namještaja socijalno ugroženim osobama u saradnji sa Udruženjem "Dobro".

Osim toga, kupovinom jedinstvenih Bela Vida poklona pomaže se napuštenim životinjama i na jedan viši nivo podiže društvena odgovornost svakog pojedinca.