Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
e jesu ovi sto citaju klix depresivni u picu materinu...... pa naravno da je skupo kad se gradi jedna ovakva kuca. drugo, jeste li preskocili onaj dio gdje kaze da kuca sad vrijedi milion. dakle isplatila im se investicija malo pozitive ljudi.... bosna se gusi u magli a vi se smijete tehnologiji koja ce sve to da promjeni.
Vrijedi milion al kuratsa. I ti vjerujes sta god ti se servira.
vjeruj da mi je vise i mrsko komentarisati koliko su nasi ljudi depresivni. istaknes nesto pozitivno, odmah svi kontra
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Uvalio se milion eurica a mjesecno ušpara 30 eura.Za 700 godina mu se mozda nešto i vrati od ulozenog.🤓 ☑️🕙
"struje imaju toliko da je izvoze"... ovo ko je napisao svaka mu cast, fotonaponske celije na jednoj kuci toliko struje proizvode da je mogu izvoziti :-)
@thewhisper tvoj komentar je dokaz koliko si ti edukovan na jednoj kuci solarna elektrana? kad iskoristi sve moguce povrsine koliko je to kvadrata? koliko max moguce struje da se proizvede? jedna kuca izvozi struju, hajd najzad sta pisem o tom imas svoje misljenje ja svoje, za tvoju info imam to na kuci
Lijepo su je sredili nema sta ali generalno preskupo je ovo tj nece doziviti da dodju do pozitivne nule pa da se moze pricati o nekoj isplativosti . S druge strane sto se ekologije tice to je za svaku pohvalu .
Neko ih je zestoko zahebao, kuca te velicine se moze napraviti za 35 - 40000 €, sve instalacije, rezervari za vodu, paneli i ostalo ne moze kostati vise od 40000 €, to znaci da kompletna investicija bez parcele ne moze kostati vise od 80000 €, i jos kad kazu da im se sve to isplatilo jer placaju umanjene racune ili ih ne placaju, sa tolikom kolicinom eura i njohivo cukun u uce bi moglo placati racune a ovi paneli se poslije 20 godina moraju mjenjati, to znaci nove investicije.
Od solarnih panela i vjetrenjaca korist imaju samo proizvodjaci, korisnik dok otplati i vrati ulozeno vrijeme je za zamjenu ili remont tih sranja.
Od solarnih panela i vjetrenjaca korist imaju samo proizvodjaci, korisnik dok otplati i vrati ulozeno vrijeme je za zamjenu ili remont tih sranja.
Koji glupi kapitalisticki nacin reklame,pa za milion i po maraka zivjeti sto godina sa placenim rezijama A to je njihov nacin nabijanja bruto nacionalnog dohotka, kupovati i trositi na gluposti Samo 1400000 je kostala kucica Pa vece ste vi budale sto ovakve clanke dilate Bolje bi bilo da napisete kakvo je sranje sa farmerima u americi,al ste vi njihovi placenici i dupelisci kapitalisticki pa ne pisete.
lijep kucerak, svidja mi se! jest nesto skuplje al dugorocno gledano su ovakve kuce super investicija ... cak se moze i zaraditi ukoliko se proizvede vise el. energije koja se vraća u mrežu ... solarni paneli aBd! :)
@zmajcekOdNocaja ... da selis uvijek tamo gdje je toplo? :)
@zmajcekOdNocaja .... hahahahahahahahahahahahahha
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
I vjerovatno košta više nego kad bi plaćali 30 godina tu istu struju i ostale režije. .
Zašto me opis kuće asocira na tipičan primjer odane supruge sa naših prostora...
Zašto me opis kuće asocira na tipičan primjer odane supruge sa naših prostora...
...i ide za svog vlasnika na pos'o da zaradi koju.
Pere, riba, pusi :)
Sta ovdje vrijedim 680k E? Ovaj solarni panel je prilicno malen, i ima oluke s catrnjom pa to ima skoro svaka kuca kod nas i malo bolja izolacija...
Pa ja zato ja kazem ok ali ova njihova prica je za budale. U kjurcu mom su im manji racuni. Ja svejedno ne platim vode 30km. Moram uloziti 680 hiljada eura da bi mi se smanjili za 60%. E jbg.
...broj godina unutar kojih će se investicija isplatiti? 20-25?
pa ne bi obicnu kucu dzaba napravio, ne mozes uzeti u obzir taj iznos od 680.000