Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izvini, ali samim time sto si za sebe rekla da si ispala \"sasvim normalna djevojka\" si sebe stavila u stereotip, tj. djevojka treba biti takva i takva da bi bila \"normalna\", sta znaci ta rijec u rodnom kontekstu? Da si brizna, emotivna, da se dobro snalazis u kuhinji, da znas sa djecom? Sve stereotip do stereotipa, a da ne govorim o nametnunoj hetereoseksualnosti kao odlici \"normalnog\", bez obzira da li bilo rijec o muskarcu ili zeni. :)
Ja sam svojoj curici kupila i prosto sam odusevljena , preporucujem svima da uzmu.
Seksizam! Dosta vise mitova i stereotipova o rodu i spolu i igrackama koje su \"prikladne\" za odredjeni spol...ja nikada nisam voljela roze boju niti lutkice pa na kraju ispadoh sasvim normalna djevojka. Ne vole svi djecaci autice i pistolje...zasto sto tako zatucani i primitivni, a zivimo u 21 stoljecu??
Naravno da su djecaci vecinom ti kojima se kupuju kockice, njima se stalno govori da su pametni, da su kreativni, da trebaju da budu arhitekte, inzenjeri i druge gluposti. Djevojcicama se samo kupuju lutkice, sve roze, sve \"njezno\", one samo trebaju da budu lijepe i da se dobro udaju, pusti skolu, skola je samo plus pri udaji i pronalazenju bogatog muza.
ma nisam ni čitao pročitat ću ali po naslovu na prvu kažem KOJA MAJMUNARIJA KAKVE ROZA KOCKICE ZA CURICE BLA BLA mislim nemam ništa protiv li moja djevojčica slaže i ove \'\'komunističke\'\' crvene plave zelene i žute normala ba alo LEGO koji vam je
Možda hoće da privuku malo toplije dječake...
kakve veze ima kakve su boje, nek se igra ko god hoce