Mladi i lijepi
372

Kako da usporite starenje i ostanete mladi uz pomoć anti aging tretmana

Anti aging je termin koji je veoma popularan u današnje vrijeme. Danas svi želimo da određenim tretmanima i procedurima odgodimo i usporimo starenje.

Sam process starenja počinje od rođenja i od tog trenutka naša koža i strukture ispod kože počinju da se postepeno mijenjanju. Period koji bi mogao biti okarakterisan kao početak vidljivog starenja same kože su kasne dvadesete. U tom periodu postepeno dolazi do smanjenja produkcije kolagena što dovodi do gubitka njene kvalitete i čvrstoće, a uticaji vanjskih faktora dodatno utiču na njenu smanjenu hidrataciju. U današnje vrijeme društvenih mreža dosta se vodi računa o koži i borama na licu, jer starenjem lice dobija umoran i iscrpljen izgled, a to niko ne želi. Pomoću filera i botoxa imamo mogućnost da koža i dalje izgleda mlado, a lice svježe i odmorno.

Svaka decenija života donosi sa sobom određene promjene na našem licu, tako da je veoma važno odabrati pravi proizvod kojim će se tretirati određena regija. Više o tome rekao nam je dr. Omar Čvorak koji nam je pojasnio indikacije i funkciju svih produkata sa kojima radi u Našoj Maloj Klinici. Rekao nam je da su u Našoj Maloj Klinici odlučili da rade samo sa premium brandovima u svijetu Anti Aginga. Kod njih možete naći poznate brandove hijaluronskih filera Belotero i Juvederm sa kojima popunjavamo i nadoknađujemo izgubljeni volume i novi premium kalcijhidroksiapatitni filer Radiesse koji pored popunjavanja bora i nadoknade volumena može da vrši stimulaciju stvaranja kolagena što koži daje čvrstinu i zategnutost.

"Botox je toksin i djeluje na način da djelimično onemogućuje mišićnu aktivost i njihovim opuštanjem dovodi do smanjenja bora ili do njihovog potpunog nestanka. Koristi se najčešće za regiju ćela i za bore oko očiju. Belotero posjeduje široku paletu proizvoda i svaki od njih ima power efekat za određenu regiju. Belotero Soft idealan za pušačke bore oko usta i za regiju oko očiju, Belotero Balance za konturisanje usana i tretiranje podočnjaka čime se licu trenutno vraća odmoran i svjež izgled. Belotero Intense idealan za uvećanje usana, a pored toga i popunjavanje većih bora na licu. Za nadoknadu volumena u licu i naglašavanje jagodica tu je Belotero Volume. Belotero Revive je filer koji će sigurno obezbijediti vašoj koži potrebnu hidrataciju iznutra ka vani i dati vašoj koži posebni sjaj i popraviti njen kvalitet. Posebno je vrijedno istaći premium filer Radiesse koji ima trojak efekat. On omogućuje koži potreban lifting, konturisanje donje vilice i proizvod je koji potiče stvaranje novih kolagenih vlakana koja daju koži mladalački izgled".

Kako nam je rekao dr. Omar da individualnim pristupom svakom pacijentu sa kombinacijom više produkata i planom za naredne posjete postepeno želi postići željeni rezultat i pacijenta učiniti sretnim i zadovoljnim. Za konsultacije javite se u Našu Malu Kliniku.