Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast. Nikada se ne treba predavati, a valjda neko cuje i vidi pa vam ponudi pravi posao za koji ste se i skolovale.
@dom_u_turskoj Dobre radnice u pecalbi... Vecina omladine koja ode odavne vani, radi zadnje poslove, pa mogu svojim diplomama (pogotovo prava), cistit' podove. Ima na klixu sijaset dijasporaca - neka kazu istinu!
Nije vazno gdje. Bitno je da dobiju posao za koji su se skolovale i za koje su im roditelji, a i one same bile zrtve. Naravno uz normalan licni dohodak.Pa bilo to makar i u BiH
Nasa realnost.Nazalost.Samo naprijed i idite van ove zemlje.
Nije Poljoprivredni fakultet u Sarajevu,nego Tehnoloski fakultet u Tuzli.Zalosno,moja sestra na birou a eto istina je da se bore za sehidsku djecu a evo ovo je dokaz i koliko...
Ma gdje ces to, pa bolje vam je da lezite u kuci kao 80% "skolovane" omladine i psujete drzavu kako je kriva sto nema nikakvog posla pa na kafu s 2KM u džepu. I sve tako...
Jel rade na crno ili su prijavile biznis i uredno plaćaju porez i doprinose? Dali su se odjavile sa biroa jer više nisu nezaposlene??
POLJOPRIVREDNI FAKULTET NIJE TEHNIČKI FAKULTET!
pametna djeca, ne predaju se........
Takva djelatnost - rukotvorine - se u svijetu naziva "biznis". Samo mi jos nismo izasli iz 20 vijeka, te mladi cekaju da im "drzava pomogne", a bilo kakva pozitivna inicijativa, (kao ove dvije djevojke), se prikazuje kao:"eto, jadne, bi'ce bolje...". Umjesto biti ponosane na svoj biznis, ove omladinke se pravdaju pred zatucanom sredinom. Fakultet, sam po sebi (cast obrazovanju), vise ne znaci da je buducnost osigurana.
stvar treba uzeti u svoje ruke još najkasnije u srednjoj školi. To je praksa u zapadnim zemljama. A fakultet upišeš ako želiš isfiltrirat svoje interese, ili da pojačaš bazno znanje u nekoj vještini. Ljudi u Austriji se usmjeravaju od malih nogu. Sredina ima veliki uticaj na ljude, mediji pogotovo, neko mora da pazi na te ljude koji nisu sposobni doniejti odluku tako mladi.
Ovo dati njihovom načelniku Mandri koji se voli mnogo medijski eksponirati i skupo platiti samoreklamu,neka nađe prostora za zaposlenje ove dvije pametnice !
ne mora Mandra, nije to njegov posao. Već neka poljoprivredna firma, a kao što vidiš njima ne treba.
Djevojke za primjer
Pa kako da vidimo sta nude?
Oj Boze….klixove krizaljke -.- : ''KOJI JE SVOJSTVEN DJECI'' - djetinji… pa je li moguce da nije dječiji :S i tako iz dana u dan po par slicnih i gorih primjera…
@boslud nema nikakve, ali moram negdje napisati :D frustrira me
Njima puno srece , samo tog nakita po facebooku koliko hoces , ja licno se ne bi bas pouzdala u taj biznis .
dobro im ide, samo nek nastave.
Pored ovakve genijalne poslovne ideje bojim se da ste,djevojke, gubile vrijeme na fakultetima.