Neobična ideja
20

Hvataljkom protiv koronavirusa: Vlasnik automata izbacio igračke i napunio ga toaletnim papirom

DP
Vlasnik arkadnih igara u Engleskoj napunio je automat s hvataljkom osnovnim higijenskim sredstvima koja se koriste u borbi protiv širenja epidemije koronavirusa.

Rob Braddick došao je na neobičnu ideju kada je shvatio da u obližnjoj trgovini vlada nestašica toaletnog papira, sapuna i gela za dezinfekciju ruku. Odmah je nabavio veću količinu higijenskih sredstava, izbacio igračke iz automata s hvataljkom i napunio ih higijenskim sredstvima.

"U jednom automatu se nalazila lutka Spidermana, a sada je tamo veliko pakiranje tekućeg sapuna. Igra je još uvijek u fazi testiranja. Teško je izvući nagradu, ali nije nemoguće. Mnogo ljudi je pokušalo, ali još uvijek niko nije uspio. Do sada nije bilo gužve, ali očekujem da će uskoro doći veći broj igrača", navodi Braddick.

Braddick živi u engleskoj regiji Devon gdje trgovine još uvijek imaju u ponudi higijenske proizvode. Što se tiče njegovog biznisa, kaže da zaposlenici u zabavnom parku poštuju higijenske standarde i redovno peru ruke kako bi se zaštitili od epidemije.

"Uveli smo mjere zaštite. Zaposlenici peru ruke svakih pola sata. Za sada još uvijek nismo upoznati s pravim efektima epidemije, ali vjerovatno se situacija može pogoršati", navodi Braddick.

Potrošači širom Engleske rade ogromne zalihe higijenskih sredstava, pa su se pojedine trgovine suočile s nedostatkom toaletnog papira, sapuna i antibakterijskih gelova. U Australiji je povećan broj stranica dnevnih novina, zbog nestašice toaletnog papira, piše New York Post.

Državni službenici New Yorka bore se protiv povećanja cijena higijenskih sredstava zahvaljujući tekućem sapunu koji proizvode osuđenici u zatvorima. Svi građani dobit će ih potpuno besplatno, a posebno stanovnici koji žive u ugroženim zonama.