Britanski Daily Mail se potrudio da dočara kako sve to zapravo izgleda. Tako navode da se hrenovke zapravo uglavnom prave od svinjskog mesa i plićeh te purećh iznutrica. U tvornicama gdje se prerađuje, meso se gura kroz rešetke, a potom se ispire vodom.
Poslije toga smjesa tog mesa se stavlja u ovojnice, a potom se zagrijava i hladi, prije nego što dospije na police u prodavnicama. Prije pakiranja na samom kraju se naravano dodaju i pojačivači okusa i boje.
Cijeli proces zapravo je okarakterisan kao izuzetno odvratan, prema pisanju Daily Maila. Osim toga , bez obzira na njihovu kvalitetu, sve hrenovke sadrže velike količine škroba.
Osim škroba i mesa u hrenovkama se još nalazi voda, dva posto soli, natrijev nitrat, koji se dodaje u hrenovke da se ne bi pokvarile, kalij i kalcij trifosfati, polifosfati, natrijev askorbat, karmin, boja koja se nalazi u u ruževima za usne i ekstrakt paprike.