Nescafe 3in1 savjetuje
0

Kako najbolje započeti dan?

Sponzorirani članak
Kako vam dan započne, obično se tako i završi. Da ne bi bio loš i da ne biste bili nervozni tokom cijelog dana, jer takvi nećete nikome biti od koristi, evo nekoliko savjeta kako najbolje započeti dan...

1. Ugodan zvuk budilnika

Iritantan zvuk budilnika uopšte nije poželjan ako želite dan započeti veselo. Umjesto prodornog zvrndanja budilnika, za buđenje odaberite svoju omiljenu pjesmu ili nabavite neki od budilnika s cool alarmima i svako se jutro budite uz npr. cvrkut ptica, žubor potoka ili neki drugi ugodan zvuk koji će doprinijeti ljepšem početku dana.

2. Razbudite tijelo

Stručnjaci ističu da je jutarnje vježbanje najbolji način da razbudite svaki mišić u svom tijelu. Ali to ne znači da morate ustajati ranom zorom, trčati ili ići u teretanu čim otvorite oči. Pozdrav suncu (vježba joge) ili par jednostavnih vježbi istezanja bit će sasvim dovoljne da potpuno razbudite tijelo i pripremite ga za cjelodnevne izazove.

3. Probudite se ranije nego što je potrebno

Ako želite već od ranog jutra izbjeći nepotreban stres i nervozu, probudite se barem 15-ak minuta ranije nego što je potrebno. Tih nekoliko minuta koje "ukradete" od sna omogućit će vam da jutro započnete bez trke i stresa, jer ćete imati dovoljno vremena za sve... za doručak, za tuširanje, za vježbu...

4. Poželjna jutarnja doza optimizma uz kafu

Ne zaboravite svako jutro ponijeti sa sobom svoju dozu optimizma. Stoga uz jutarnju kafu sa kolegama započnite vesele teme, potražite zabavne stranice u novinama, pročitajte viceve, pogledajte karikature i započnite dan s osmijehom. Jer smijeh pokreće niz složenih psihofizioloških i nervnih mehanizama, oslobađa nas napetosti i stresa, te snažno doprinosi fizičkom zdravlju i duhovnoj ravnoteži. Za potpuno opuštanje i lijep početak dana, zadužena je i ukusna aroma Nescafe 3u1, sada još ukusnija, kremastija i bolja. Idealna je jer se priprema vrlo jednostavno i nećete razmišljati da li će priprema biti uspješna ili ne. Uz Nescafe 3u1, uvijek je zagarantovana uskusna i super spremljena kafa. Bilo kada i u bilo kakvoj prilici. Uvijek prava.

Nesafe 3u1. Prati ritam tvog dana... www.nestle.ba