Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da li je neko primjetio koliko starih sirotinjski jela se danas smatra delikates. Iako taj naziv "sirotinjsko jelo" je veoma glup naziv. Hrana je hrana i sva je ukusna bez obzira koliko bila bogata sastojcima.
Cuj znamo li,neki dan jeo...heh
Kod mene se ovo zove uštipnjača jbg.. ista stvar
Da, ovo se u Bosanskoj Posavini naziva poprskuša.
Sirotinjska je samo iskompleksiranim sarajlicama kojima žene ni jajeta ne znaju svarit
staro krajisko jelo na kasike
Vrilica zakon sa salatom od luka, paradajza i pavalake. Neka je sirotinjska hrana al je super.
Nikad čuo. Pretpostavljam da je ukusna.
Samo sad izmisljaju nazive nikad cuo bgm za ovu Znam samo za kljukusu 😜
na žalost moram priznati da nikada nisam jeo ovu pitu... moram pitati mamu zašto nikada nije pravila... a iskreno, nisam kod nas ni čuo za vrilicu, vrelušu, mekušu, oparušu ili kako već neki ovdje pišu... morat ću negdje probati...
Pleska,znaci Boze,sa domacim mlijekom i kajmakom...
Plehta
ja eto ne znamo,mi inace svi na kavijaru odrasli
Jedna od najukusnijih pita.
Jos jedan naziv, droca 😄
Kod nas se kaze Vrelusa, ali kako god se zvala, nema je bolje!
Nije ovo sirotinjska pita s obzirom koliko treba maslaca, kajmaka i mlijeka, tko nije probao ne zna šte je pravi doručak, još uz pitu šarenu salatu (paradajz, krastavac, pečena paprika i luk), a u Gradačcu se zove POPRSKUŠA.