Bez izostanka s posla
185

Zaposlenik Burger Kinga pokazao čime je "nagrađen" nakon 27 godina predanog rada

I. B.
Mnogi nisu mogli vjerovati šta se nalazilo u vrećici (Foto: Screenshot)
Mnogi nisu mogli vjerovati šta se nalazilo u vrećici (Foto: Screenshot)
Često možemo čuti kako je među zanimanjima "najteže ugostiteljima". Zahtjevne mušterije, prekovremene smjene i male plaće, samo su tri razloga koji potvrđuju tu tvrdnju. Zaposlenik Burger Kinga pokazao je kako je nagrađen za svoj dugogodišnji rad, postavši tako hit na internetu.

Kuhar i blagajnik Kevin Ford koji radi u produžnici poznatog lanca hrane u Las Vegasu, postao je viralan nakon što je pokazao šta je dobio za 27 godina svog predanog rada i čak, niti jednog dana izostanka s posla.

Ford je dobio prozirnu vrećicu koju mu je uručio HMS Host, kompanija preko koje Burger King zapošljava osoblje, a njen sadržaj mnoge je iznenadio.

U vrećici su bile čokoladice Reese's, Starbucksova čaša za višekratnu upotrebu, dvije olovke i jedna ulaznica za kino.

[TWITTER]1539043147669331968[/TWITTER]

Iako je 54-godišnjak bio zahvalan na ovom gestu te su se na snimku mogli vidjeti i natpisi poput "tako zahvalan" i "lojalnost se isplati", to nije bio slučaj sa korisnicima interneta gdje se objava proširila.

Mnogi su se složili kako ih je prizor rastužio te da se nadaju da "ono što vide nije istina".

Kada je vidjela da se reakcije na Twitteru ne prestaju nizati i da bi mu mnogi voljeli pomoći, Kevinova kćer Seryna pokrenula je akciju za svoga oca preko stranice GoFundMe.

Objasnila je kako je Kevin počeo tu raditi kao samohrani otac, a kasnije kako je njihova porodica rasla i on se ponovo oženio, ostao je tamo zbog dobrog zdravstvenog osiguranja koje mu je pomoglo da školuje svoje, naposlijetku, četiri kćerke.

"Tata nastavlja raditi ovdje, jer iako izgleda mlado, bliži se odlasku u penziju. Ni na koji način ne tražimo novac niti on očekuje novac, ali ako ga neko želi blagosloviti, on bi jako volio posjetiti svoje unuke", napisala je.

Ljudi su bili dirnuti Fordovom pričom, a u njima je izgleda proradio i inat zbog njegove "nagrade" na poslu. Akcijom je do danas prikupljeno 53.000 dolara za Kevina.