Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
meni zamislivo. jedem je 3x godisnje ps zar nije tarhana?!
_"Želja organizatora bila je promovisanje tradicije i kultura Općine Bihać, kroz takmičenje u pripremi poznatog specijaliteta – trahane, koji treba zaštititi kao domaći brend jer u posljednje vrijeme ovaj domaći specijalitet krenuo je i u osvajanje zapadnog tržišta i kuhinja." Bravo, tako treba. Imamo mi šta za ponuditi. Proizvodnja hrane bi trebala da bude naša budućnost. Imamo sva bogatsva, od prirode, pa do ljudi koji to znaju.
Kakva sad supa krajiška ? Trahana se dodaje u razne supe od Turske i Grčke pa prema sjeverozapadu u svim krajevima. Ima trahana supa sa piletinom, trahana supa sa sirom i mlijekom, trahana supa sa paradajzom, supa od zaprške u koju se doda vode i trahane.... samo nebo je granica. Trahana se pravi svugdje u svim krajevima Bosne. I šire od Bosne.
Ja nikad cula za to jelo
Zoves zenu fuksa zato sto nije cula za tarhanu! I ovo minusanje, yebala vas supa kao da je neko jelo.
Hvala ti rapsodia. Ja ne odgovorih nista,da ne ulazim u polemiku. Sve vidjela,dobila "milion"minusa,a jos niko mi nije odgovorio sta taharana
PRIKAŽI ODGOVORE (2)