Gastro
377

Prvi internacionalni festival žestokog pića i rakija 21. marta u Sarajevu

Klix.ba
U organizaciji Udruženja Profesional iz Sarajeva održat će se prvi Internacionalni festival žestokog pića i rakija pod nazivom "Spirit Fest" Sarajevo.

"Ovo je najznačajnija manifestacija posvećena žestokim pićima i rakiji koja se po prvi put organizuje u našoj državi i nadamo se da će postati prepoznatljiv koncept stručnog i profesionalnog skupa proizvođača i zastupnika žestokih pića", saopćili su organizatori.

Festival je organizovan za prvi dan proljeća, 21.03.2014. godine, u kongresnoj sali hotela Bosnia u Sarajevu, sa početkom u 15 sati.

Internacionalni festival žestokog pića i rakija "Spirit Fest" ima za cilj da na jednom mjestu u jednom danu okupi kompanije koje zastupaju brendove žestokog pića i rakija u BiH, kao i proizvođače rakije iz BiH i regiona sa ciljem da se na jednom mjestu zajedničkim snagama popularizira ovaj segment tržišta.

Festival će okupiti veliki broj izlagača iz BiH a prisutni će biti i izlagači iz zemalja regiona: Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije. Organizator će obezbjediti i veseli žiri koji će sačinjavati ličnosti iz javnog života.

Uloga veselog žirija je da u toku Festa obilaze štandove i druže se sa izlagačima kako bi na kraju dodijelili nagradu za najveseliji štand.U toku izlagaškog programa goste i izlagače će zabavljati tamburaški orkestar Etnovizija iz Sarajeva dok će u periodu Spirit Partyja za dobru zabavu biti zadužen DJ Jung B.

Nakon navedenog programa organizovana je zabava za sve izlagače i posjetioce, Spirit Party, u terminu od 21do 24 sata.