Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znamo. A kad vec pisete Božiji Poslanik Musa, napišite da je to Mojsije ili Poslanik Nuh je Noe jer kljiks citaju i komentiranju samo UZP pa im nesto edukacije ne bi stetilo s obzirom na njihovu zatucanost
Ovo je O.K. razmišljanje, jer konačna objava od strane boga je Kur'an ali je kroz svoje "parcijalne" objave i različito tumačena tako da je šira edukacija poželjna.
ne razumiju dobri hriscani da je Islam samo upgrade na njihovu vjeru
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Neka je slatko 🍰🧁🥧
Her gün aşura,her yer kerbela
Kada je Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, došao u Medinu zatekao je jevreje da poste dan Ašure, pa reče: ‘Šta je ovo?’ Rekoše: ‘Ovo je dobar dan, ovo je dan u kome je Allah izbavio potomke Israilove (benu Isra`il) od njihovog neprijatelja (faraona), pa ga je postio Musa (alejhi selam)’, Reče: ‘Ja sam preči Musa`u od vas, pa ga je postio i naredio da se posti.'” Prenosi Buhari (1900)
Što nije Cerić nešto prokomentarisao
Poslanik Nuh je nakon izlaska s barke pripremio jelo za sve ljude na barci, a poslanik Muhammed a.s. je kazao da ko opskrbi svoju porodicu na Dan ašure, da će i njega Allah opskrbiti tokom čitave godine. Gdje ovo nađoste??? Ovo nije tačno Već je tačno da se ovaj dan posti...kao i dan prije ili poslije njega
Ovo je ono Kad klix citira hadise
Nikada vise vjernika a manje ,,ljudi,,.
A sve manje i komunjara
Muslimanima u Afganistanu je poprilično svejedno koji je dan. A tek Uigirima u Kini.
Znamo, to je nešto divno, ali kad već dajete recept, mala ispravka: ašure mora biti bistro a ne poput nekog mulja. Ovo čisto da malo kultiviramo ljude, po načinu na koji se pravi ašure odmah je jasno o kome se radi. Pa eto, da znate.
Mani te se vise vjere i okreni te se prema normalnom zivotu. Vjera nas je dovdje dovela i mnoge ljude kao sto sam ja poslala u bjeli svjet.
Ti bi trebao malo poraditi na pravopisu, jer vidiš gdje te je tvoje usmjerenje dovelo.
Neka te tamo,nije za tebe ova zemlja
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
nevjerovatno kakvih komentara ovdje pročitah,pa ljudi moji zašto vrijeđate jedni druge,nikad više vjerrnika ,a manje ljudi,ne petljajte se u nešto što ne razumijete,tako su se dvojica raspravljali koje je pismo ispravno latinica ili čirilica,pa su se i potukli i na kraju u policiji i jedan i drugi su se potpisali prstom....poštujmo tuđe ivolimo svoje......
Od kad se to slavi u Bosni? Pitam za nanu, kaze nikad cula.
@gooUser…571 čak su i babe po Bosni čule za ašure jer se to dijeli obitelji, susjedima i prijateljima, tako da ti taj provokativni komentar ne pije vode. Upakuje se u teglice čiji se poklopac prekrije ukrasnim papirom, stavi se mašnica i podijeli. To je tako radila i moja pranana koje se jako dobro sjećam i moja nana, a radimo i moja mama i ja. Eto, malo edukacije nije naodmet.
Pet glavnih istina 1. Samo je jedan Bog, a tri su božanske osobe: Otac, Sin i Duh sveti. 2. Bog je sve stvorio, sve uzdržava, svim upravlja. 3. Duša je čovječja besmrtna. 4. Sin je Božji postao čovjekom te nas otkupio svojom mukom, smrću i uskrsnućem. 5. Bog će dobro nagraditi vječnom nagradom, a zlo kazniti vječnom kaznom.
čuj sin Božiji? to je veća glupost od gospe u međugorju
Zar Bogu jednom priliči da ima sina? Isus , Isa a.s. Je Božiji rob i poslanik.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dan ašure je i dan Kerbele
Suština dana Ašure, njegov glavni značaj je zato što je to dan Karbele
Lep praznik. Čestitam
Zar nije sutra ?
Kakva preopterećenost vjerom, nestvarno... Znate li vi išta drugo, pitam se pitam?
a sta si ti? uticajni komentator klixa hahaha. bolje biti opterecen vjerom nego komentarisati po cijele dane na debilixu