Komentari (202)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja ne znam kako se postilo prije. Da je potrebno to Allah bi odredio sta jesti. Post ima svrhu i prema allahu i organizmu. Ne treba tu pametovati. Mnogi u svijetu nemaju sta jesti godinama a nama je problem 30 dana postiti!
@uzap02 koja si ti samo nesorta i fukara a mogu misliti roditelja otac pijanac a majka ubijena u pojam
Imaju neke smjernice u sunnetu vezane ishranu u ramazanu a i inace. Naravno,ne pada mi na pamet praviti ovako striktan plan ishrane(gdje im je cokolada tu?? 😊), ali valja se potruditi da se unese sve potrebno. Nije tesko,i nikad nece biti,to moze razumjeti samo onaj ko posti srcem,i s iskrenim nijjetom. 😊
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Redakcija mora pod hitno ukinuti komentare kada su u pitanju ovakvi clanci....Masa je maloumnika koji nista drugo ne rade i koji jedva cekaju ovakav neki clanak da pljuju i vrijedjaju...Ako ste ozbiljan portal uvazit cete ovu dobronamjernu kritiku
pustite ljude neka poste, ja sam probao jednom u zivotu ,nije to za mene iako mi je i doktor rekao da je zdravo povremeno postiti..sretno muslimani
šta je ovo, nema pive u kafanama? alo ba, nije ovo Bagdad il Istanbul
@debuger2 e zamisli po ovom suncu da nema zažagat, propast će im poso
Pod okriljem ramazana protežira se najortodoksniji klerofašizam po velekvislingovom receptu: "Narod koji spava može se probuditi samo udarcima!" Iz velekvislingove "Islamske deklaracije" recept je metastazirao u terorističke organizacije i postao prijetnja čovječanstvu.
A poslije ramazana navaliti na cigare, alkohol salamu, cvarke i slaninu, da se sve nadoknadi
mi nismo srbi zagadjevi ;)
Najbolje je brate slatki uvesti ramazanske akcize ! Fadil je primijetio inače da se više telefonira nego što se jede. Dakle narod je već istreniran da ne jede, a ko ima za akcize on će i jesti i to je to ! NAjbolje je akcize uvećati tiho najtiše, samozatajno da Dragan ima za svoje dionice autoputa a da se opet niko kao ne buni !! ČUJ SAMO DA SE NE PUCA ! šta neće smislit STRANKE KOJU SU ČIMU SU DOŠLE NA VLAST ZAPUCALE !
Post ima veze sa zdravljem koliko i da duhovnim. Nas narod posti pa onda iftari masnim pitama, kolacima, koka kolama... sto je izuzetno opterecenje za organizam i potpuno pogresno
A bogami od jake hrane i guzi čim se iftare
Hocu li biti Bosnjak ako ne postim za Ramazan.
Hoces naravno, samo neces biti musliman ako ne postis, a kamo li ako nemas osjecaj da padas Gospodaru na sedzdu redovno i ako te to ne ispunjava, islam bez namaza slobodno macku o rep okaci i ne govori da si u srcu musliman ili da u srcu vjerujujes, jer da u srcu vjerujes, vjerovao bi da treba i klanjati, takve finte ne prolaze kod Allaha.
Jedan dan posta ti je dovoljan da razumiješ gladne , nakon mjesec dana počneš ozbiljno razmišljati o njihovom životu... Jedn od milion razloga zašto postiti...
Cuj izbjegavati cigarete. Pa zar pravi vjernici uopste trebaju konzumirati bilo kakvu vrstu droga?
nemo pametovati , cigarete nisu zabranjene i nisu droga.
@Asi101 Allah kaže u Kuranu : Ne ubijajte sami sebe. To ti je dovoljno da znaš da je duhan i cigare žabranjene u Islamu jer štete covjeku ne samo da stete onome ko ih konzumira nego i drugima koji se nalaze u blizini pusaca. :)
Nema tu kako je lakse,sa ili bez svega navedenog je stravicno tesko 18 sati ne napit se vode!! Sto je previse, previse je i od boga..
kako sam se olešio valja sutra mamurluk predeverat
a nidje moje tope. :)
@gdjica_zlica jos rucno kad masa napadne, i ono sto prigori kasikom se ostuze. :)))
silom prilika, rat a nas puno u kuci, bila nekla sinija promjra negdje oko 2 m a nas od 10 do 12 gladnih ustai, svaku vece nekako onaj vruc hljeb nas sviju okupljao pa tako bi topa dolazila do izrazaja, topa i "zamjesa" sira i kajmka, samo tamo u kuhinji cujes zvuka kasika od siniju a vruc hljeb zamirise. :)))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
skraceno receno : izbjegavati jesti i moze se