Istraživanje američkih naučnika
14
Gazirana pića potiču nasilno ponašanje kod tinejdžera
Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zato predjite na alkoholna pica i bicete manje agresivni, manite se gaziranih. imaju previse secera X))))))))
= Izrael
koja glupost
Ne možeš samo tako zaključivati. Stavi komad jetre u cijeđeni sok od limuna, u pivu, u kiselu vodu i ili nešto drugo pa ćeš vidjeti slične rezulatate, a zato što je KOMAD jetre mrtvo tkivo koji se ne obnavlja za razliku od živog organa.
Onda se pocni pripremati za transplataciju jetre (u najboljem slucaju). Nedavno sam jednom momku treebao davati krv kako bi mogao otici na operaciju...ali nismo imali istu krvnu grupu...moje je bilo dovoljno u zalihama... Uglavnom, lik je previse pio gazirana pica, najvise tu coca-colu. cinimi se da je bio neki eksperiment sa coca-colom na tehnoloskom fakultetu... stavili su jetru preko noci natopljenu s njom, pa probaj i ti tako nesto... sad ce kurban bajram :) javi nam rezultate... a za agresivnost.... heh... svasta je moguce, nauka je nenormalno razvijena, a znanje obicno imaju ti sto piju coca-colu ;) tj ima ih vrlo zlih, pa to znanje iskoriste na los nacin poz
Ma ovo je cista glupost pa ja pijem po 2l gaziranog pica najcesce Coca-Colu dnevno pa uopste nisam agresivan naprotiv jedan od najmirnijh :)
Ova današnja pičuladija stalno u ruci nosi one flašice kole od pola litra i velike kesice čipsa.Maksimalno nezdravo i nije čudo što kasnije rano obolijevaju od raznih boleščuga pa onda idu u humanitarne akcije gdje apeluju da im se pomogne u odlasku na razne operacije.
e jesi eto miran odamh si poceo galamit i psovati pa ro je agresivnost covjece
Pijem redovno pa sam opet najmirniji nazalost.. J e b e m ja ovim \'strucnjacima\' sve sa ovim stupidnim clancima !
Zato ja pijem samo pivu :D
\"Američki naučnici za sada ne mogu utvrditi mehanizam te povezanosti.\" jos jedno \"istrazivanje\" bazirano na korelaciji podataka zasto to kazem? pa ako ne mogu utvrditi uzrocno-posljedicnu vezum to znaci da su izvukli zakljucak samo na osnovu statistickih podatka. inace, korelacija se moze koristiti u prilog nekom naucnom radu, koji je baziran na drugim stvarima ili se moze koristiti da pokrene istrazivanje ali izvuci zakljucak na osnovu same korelacije - to nije naucni pristup niti je priznat u naucnim krugovima koristi se samo u zutoj stampi to vam je kao reci: \"zuti nokti uzrokuju rak pluca, jer kod svakog preminulog od raka pluca, nadjeni su i zuti nokti\" dok su i rak pluca i zuti nokti u stvari posljedica pusenja
vazda piva nikad kola
ah po toj studiji bi ja imao onda nuklearnu bombu u sobi i arsenal raketa dugog dometa a ne nož
nidje veze
Onda sam ja najveci nasilnik , siledzija !!!!