PROMO
97

Članovi Škole fudbala Academica uz dm učili kuhati u restoranu Dos Hermanos

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Academica je škola fudbala koja je osnovana 2013. godine i kroz koju je prošlo više od 500 dječaka i djevojčica. Danas članstvo čini više od 200 polaznika koji dijele ljubav i strast za najvažniju sporednu stvar na svijetu. Pod pokroviteljstvom kompanije dm – drogerie markt u restoranu Dos Hermanos organizovali su radionicu "Pripremi zdrav obrok".

Idejni tvorac radionice je Emir Kurtić, CEO Academica, koji je realizaciju cijelog projekta mogao izvesti samo s najboljim uz sebe, uz besprijekornu podršku vrhunskog Mirana Karića koji je chef restorana Dos Hermanos, da bi djeci približili vrijednosti zdrave ishrane i korištenja proizvoda iz organske proizvodnje.

Kurtić je rekao kako je pored terena i treninga, koji su glavni fokus njihovih aktivnosti, ishrana vrlo bitan segment.

"Hrana nije detalj, ali detalji u pristupu hrani su izuzetno bitni. S obzirom na to da govorimo o dječacima koji su u osjetljivoj dobi, to je momenat kada se već neke navike, neću reći trajno formiraju, ali već su utabani u nekom smjeru", rekao je.

Asistentica marketinga dm-a Aida Delić-Kadrić kazala je kako im je zadovoljstvo biti dio ovog projekta koji je usmjeren na zdravu ishranu s obzirom na to da i dm ima svoje dm Bio namirnice čiji su sastojci iz organskog i biološkog uzgoja.

Dječaci su se zabavili te poručili kako će ovo novo znanje iskoristiti u pravljenju obroka te pomoći svojim roditeljima u kuhinji.