Naučnici otkrili povezanost s vrstom hrane koja povećava rizik od raka
Naučnici iz Singapura nedavno su otkrili zabrinjavajuću povezanost između konzumiranja određene hrane i povećanog rizika od raka.
Naučnici iz Singapura nedavno su otkrili zabrinjavajuću povezanost između konzumiranja određene hrane i povećanog rizika od raka.
Mnogi ljudi ne razumiju da probava zapravo počinje u ustima i zbog toga često hranu ne žvaču dovoljno dugo. Žvakanje je prvi dio na koji naše tijelo razgrađuje hranu za energiju.
Novija istraživanja istiiču da bi određene namirnice mogle nestati do 2123. godine jer se ljudi u svijetu sve više preusmjeravaju na održivost i etičnu ishranu.
Ako ste na određenom režimu ishrane gdje želite izgubiti kilograme, dobra vijest je da ne morate izbjegavati slatkiše. Postoji niz poslastica u kojima možete uživati bez grižnje savjesti.
Vaša ishrana igra značajnu ulogu u nivou šećera u krvi, ali to ishrana nije jedina stvar koja utječe na nivo šećera u krvi. Postoje navike koje nemaju nikakve veze s tim šta jedete, ali mogu znatno utjecati na visinu vašeg šećera u krvi.
Ukoliko imate problema sa spavanjem, trebali biste razmisliti o tome šta ste konzumirali neposredno prije odlaska na spavanje. Naime, određene namirnice mogu utjecati na kvalitetnu vašeg sna.
Ako planirate piti alkoholna pića, važno je da planirate i svoje obroke, kako ne osjetili pripitost. Zbog toga, nije loše znati koje namirnice vam mogu pomoći da bolje podnesete alkohol.
Ako su vas kao djecu roditelji upozoravali da ne idete na kupanje barem pola sata poslije obroka, bili su u pravu. Naime, postoji nekoliko stvari koje nije poželjno raditi odmah nakon jela.
Određena hrana može imati negativne posljedice na vaš organizam, ali i raspoloženje. To ćete najbolje prepoznati kada nakon obroka osjetite pad energije i raspoloženja.
Većina prerađenih namirnica su takoreći na lošem glasu, ali postoje i one koje možete svakodnevno jesti bez straha od probavnih smetnji.