Samo dvije namirnice
4

Uz pomoć ovog napitka ubrzat ćete metabolizam i riješiti se nekoliko kilograma

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Kada je riječ o gubitku kilograma najvažnije je da ste u kalorijskom deficitu, a onda svakako na red dolazi i fizička aktivnost. No, ono što je također važno je i rad vašeg metabolizma, koji ovisi o tome kakve namirnice konzumirate.
Stoga, nije loše poznavati namirnice koje vam mogu potaknuti rad metabolizma i time pomoći i u gubitku kilograma. Veliku ulogu igraju u radu metabolizma imaju i pića koja unosimo. Tako pored vode, crne kafe i zelenog čaja, moguće je pronaći razne recepte za gubitak kilograma.

Jedan je od takvih napitaka je onaj od peršuna i limuna. Peršun je poznat kao ljekovita namirnica koja pomaže u izbacivanju štetnih tvari iz organizma i smanjenju nadutosti. Ono što su ljudi primijetili tokom konzumacije čaja od peršuna jeste da potiče pojačano mokrenje, što je dobro za izbacivanje viška tečnosti iz organizma.

Recept za ovaj čaj je vrlo jednostavan. U šerpu stavite jedan litar vode i ostavite da kuha. Kada voda prokuha ubacite šest kašika usitnjenog peršuna. Ostavite da kuha oko pet minuta. Kada je gotov, čaj ostavite da se ohladi i dodajte mu dva iscijeđena limuna. za bolji okus.

Ovaj napitak najviše pomaže u gubitku masnih naslaga na području stomaka, a preporučuje se da ga pijete ujutro prije doručka. Također, potrebno ga je piti pet dana, a onda pauzirati nekoliko dana.