Vienna Run4Lifestyle
0

Utrka Sarajevski noćni cener bit će održana 9. jula ove godine

L. K.
Četvrto izdanje sarajevskog noćnog cenera, pod nazivom "Vienna Run4Lifestyle 10K Night Run" bit će održano 9. jula ove godine u organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo.

Ono po čemu je ovogodišnji sarajevski noćni cener svakako specifičan jeste što se sastoji iz dvije utrke.

U sklopu "Vienna Run4Lifestyle 10K Night Run", biće održana još jedna utrka pod nazivom "Heineken 5K Team Run" - timska utrka, koja će po prvi but biti organizovana u Sarajevu, a trči se u timovima po troje.

"Svi smo željni dobrih događaja, zdravih aktivnosti i druženja, stoga ovim utrkama, posebno ove godine, želimo da slavimo život, te da trkačkim koracima zajedno krenemo prema boljem i pozitivnijem", navode iz Udruženja Marathon Sarajevo.

Trkači su "Vienna Run4Lifestyle 10K Night Run" okarakterisali kao jednu od najenergičnijih i najatraktivnijih sarajevskih utrka. Broj učesnika je ograničen na prvih 1.000 koji se registruju online i uplate iznos startnine.

"Prijave za navedene utrke su još uvijek otvorene, a za 10K možete se prijaviti ovdje, dok su prijave za 5K dostupne ovdje.

Udruženje Marathon Sarajevo je bosanskohercegovački lider u organizaciji masovnih sportskih projekata koji doprinose sveukupnom razvoju lokalne zajednice, koji od 2007. godine radi na razvoju i promociji sporta.