Počeo brinuti o zdravlju
62

Simon Cowell uspio smršaviti više od 20 kilograma, izbacio crveno meso iz ishrane

L. R.
Simon Cowell (Foto: Instagram)
Simon Cowell (Foto: Instagram)
Slavni televizijski voditelj Simon Cowell uspio je smršaviti preko 20 kilograma izbacivši nekoliko vrsta namirnica, uključujući crveno meso.

Britanski voditelj poznat po tome što je jedan od direktora i članovia u emisijama "Britain's Got Talent", "Pop Idol" i "The X Factor", u posljednje vrijeme iznenadio je fanove svojom nevjerovatnom fizičkom transformacijom.

Kako prenose strani mediji, Cowell je izgubio skoro 30 kilograma, nakon što je promijenio svoj plan ishrane. Naime, on je završio u bolnici 2017. godine zbog niskog šećera u krvi. Strahujući tako zbog svog zdravlja, Cowell je odlučio promijeniti svoju ishranu i kontaktirati doktora.

Simon Cowell (Foto: EPA/Instagram)
Simon Cowell (Foto: EPA/Instagram)

Ovaj 62-godišnji voditelj je rekao da mu je preporučeno da izbaci crveno meso, mliječne proizvode, šećer te proizvode koji sadrže gluten.

On je također naveo da je uveo i svakodnevne fizičke aktivnosti te da sada ima redovan san. Osim toga, rekao je da jede veće količine bijelog mesa i povrća. Posebno je istaknuo da se pazi na izbor namirnica, kao i na ukus iste, jer će onda biti jednostavnije voditi računa da se hranite zdravo.