Nije dobra opcija
66

Ovo je najgore voće za mršavljenje, izbjegavajte ga ako želite izgubiti kilograme

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Dok se voće obično smatra zdravom hranom, neko voće se ne nalazi na listi namirnica koje će vam pomoći da smršavite.

Voće sadrži vitamine, hranljive materije i vlakna koja su vam potrebna da ostanete u formi. Kao i svaku hranu, voće treba jesti umjereno.

Također, je važno da mudro birate koju vrstu voća jedete. Konzumiranje previše zašećerenog voća moglo bi dovesti do kilograma. Iako su i dalje bolji od vrećice čipsa, neki plodovi su lošiji od drugih. Držite se dalje od sušenog i tropskog voća ako želite da smršate.

Sušeno voće

Sušeno voće je voće iz kojeg je izvučena gotovo sva voda. Plod se skuplja tokom ovog procesa. Suho grožđe, hurme, suhe šljive, smokve i kajsije su najčešće vrste sušenog voća. Dostupne su i druge vrste sušenog voća, a ponekad su u kandiranom obliku (prevučene šećerom).

Međutim, kada se konzumira u prekomjernoj količini, sušeno voće može imati destruktivan učinak na vaše cjelokupno zdravlje i ciljeve gubitka težine. Razumijemo zašto mislite da bi ova grickalica bila zdrava, ali, nažalost, svi hranjivi sastojci koji su se nekada nalazili u voću su uklonjeni.

Tropsko voće

Sve je uredu u umjerenim količinama, kako se kaže, mnogi nisu dobri u umjerenosti kada je u pitanju ishrana i dijeta. Tropskim voćem se smatraju banane, papaja, mango i ananas.

Tropsko voće raste u toplim i vlažnim područjima Azije, Afrike, Južne Amerike, Centralne Amerike, Kariba i Okeanije. Ova kategorija ima više šećera i kalorija od ostalih grupa voća, kao što je bobičasto voće. Ako pokušavate izbjeći šećer, najbolje je izbjegavati ovu grupu voća. Tropsko voće može imati skrivene kalorije koje mogu ometati vaše planove za mršavljenje. Najbolje je izbjegavati ovo voće jer je i previše slatko.